Hlavní obsah

Hr. Králové - Eisbären 8:2Hradec Králové v Lize mistrů spustil kanonádu. Postupuje z prvního místa

I v oslabené sestavě si hokejisté Hradce Králové připsali v Lize mistrů páté vítězství v řadě a do vyřazovacích bojů postoupili z první příčky skupiny G. Po týdnu si opět zastříleli proti Eisbären Berlín, při výhře 8:2 zaznamenali po dvou gólech Radovan Pavlík a junior Lukáš Pajer. Pavlík skóroval dokonce i v oslabení tří proti pěti.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují gól proti Eisbärenu Berlín.

Článek

Mountfield hrál bez osmi zraněných hráčů i kapitána Smoleňáka, jehož roli převzal Kevin Klíma. Ten neproměnil v první třetině dva úniky. Za domácí se z řady šancí prosadil pouze americký obránce Rymsha, který v deváté minutě odpověděl už po 19 sekundách na vedoucí gól nejlepšího střelce soutěže Boychuka.

Druhá část nabídla stejný vývoj skóre. Z územní převahy Hradce vyplynul paradoxně gól soupeře, když růžek za brankářem Kiviahem trefil White. Vyrovnání ale bylo ještě překvapivější: Radovan Pavlík skóroval ze samostatné akce v oslabení tři na pět.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký Radovan Pavlík se raduje z gólu proti Eisbärenu Berlín.

Domácí rozhodli o vítězství skvělou pasáží mezi 45. a 51. minutou, kdy sedmnáctiletého brankáře Noacka překonali čtyřikrát. Postupně se trefili kapitán Klíma, podruhé Pavlík a v přesilových hrách Pajer s Okuliarem. Junior Pajer potom využil i další početní výhodu a výsledek uzavřel na 8:2 Veselý.

Hradec Králové v tabulce dorovnal Frölundu, na prvním místě skončil díky bilanci ze vzájemných utkání. Při rovnosti bodů i skóre pro něj rozhodl nejvyšší počet vstřelených branek v jednom ze dvou zápasů.

Hokejová Ligy mistrů - skupina G:
Mountfield Hradec Králové - Eisbären Berlín 8:2 (1:1, 1:1, 6:0)
Branky a nahrávky: 9. Rymsha (Kevin Klíma), 30. R. Pavlík (Štohanzl, Jank), 45. Kevin Klíma (Rymsha), 48. R. Pavlík (Pajer, Naar), 50. Pajer (McCormack, Lalancette), 51. Okuliar (McCormack, Kevin Klíma), 54. Pajer (McCormack, Lalancette), 58. J. Veselý (Jank, Lalancette) - 9. Boychuk (Mauer), 28. White (Fiore). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Hribik - Klouček, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2788.
Hradec Králové: Kiviaho - Piegl, Kalina, Rymsha, Jank, McCormack, Naar - J. Veselý, Lalancette, Cingeľ - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík - K. Lang, Morong, P. Moravec. Trenér: T. Martinec.
Frölunda - Grenoble 7:4.
1.Hradec Králové6500129:1715
2.Frölunda6500134:1615
3.Eisbären Berlín6200421:296
4.Grenoble6000615:370

Reklama

Související témata: