Hlavní obsah

Pardubice - Hr. Králové 5:2Pardubice ovládly derby a zůstávají v čele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Smoleňák 0 : 1
9. Kousal 1 : 1
10. Čerešňák 2 : 1
25. Košťálek 3 : 1
27. Radil 4 : 1
56. Lalancette 4 : 2
57. Kousal 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v pátečním 13. kole extraligy Hradec Králové 5:2 a po prvním východočeském derby této sezony uhájili první místo v tabulce. Díky třetí výhře za sebou vedou stále o bod před Vítkovicemi. Dva góly Dynama vstřelil útočník Robert Kousal, který přidal i jednu asistenci.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu v síti Hradce.

Článek

Úvodní gól utkání přitom ve vyprodané pardubické aréně vstřelili hosté, kteří využili po půl minutě první početní výhodu, když před brankářem Willem usměrnil puk Smoleňák. V 8. minutě mohl přidat další gól Lalancette, ale Will betonem kotouč vyrazil.

Vzápětí při signalizovaném vyloučení hostů Pardubičtí vyrovnali, když střelu Košťálka tečoval před brankou Kousal. A během 72 vteřin domácí hráči stav otočili zásluhou Čerešňáka, kterého našel Říčka. Dynamo pak pokračovalo v aktivitě a na dlouho dobu se usadilo v útočném pásmu. Oba týmy hrály přesilovku, ale stav 2:1 se v první třetině už nezměnil.

Ve druhém dějství nejprve domácí Koffer trefil tyčku, následně hokejisté Pardubic už zvýšili svůj náskok. Ve 25. minutě našel Kousal od mantinelu Košťálka, který si najel před branku a zakončil pod horní tyčku. Zanedlouho najel do útočného pásma Radil, vyměnil si puk se Zohornou a zakončil do odkryté branky. Domácí ještě nevyužili krátkou přesilovku pět na tři.

Hokejisté Mountfieldu mohli zápas ve třetí třetině ještě zdramatizovat, ale Pardubičtí se ve dvou oslabeních v řadě ubránili. A šanci, v níž se objevil Smoleňák, zlikvidoval Will. Když hráli hosté pět minut před koncem další přesilovku, odvolali brankáře a dvojnásobnou výhodu využili. Zblízka dorážel Lalancette a snížil na 4:2. Pardubice uklidnil Kousal, který skóroval v přesilovce.

HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. R. Kousal (Košťálek, Radil), 10. Čerešňák (Říčka, D. Musil), 25. Košťálek (R. Kousal), 27. Radil (T. Zohorna), 57. R. Kousal (Radil, Paulovič) - 4. Smoleňák (McCormack, Lalancette), 56. Lalancette (Lev, McCormack). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Axman, Lederer. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, Poulíček, Paulovič - Matýs, A. Musil, Říčka - T. Urban, Rákos, Koffer. Trenér: R. Rulík.
Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Kalina, Rymsha, Jank, Blain, Nedomlel, Huttula - Lev, Cingel, Okuliar - Jergl, Kevin Klíma, R. Pavlík - Kelly Klíma, Lalancette, Smoleňák - Zachar, Štohanzl, R. Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.