Hlavní obsah

Reprezentace zná definitivně tři soupeře pro přípravu před MS

PRAHA

Vedení Českomoravského fotbalového svazu ve středu definitivně potvrdilo jména tří ze čtyř soupeřů, s nimiž se reprezentační tým střetne během závěrečné přípravy před mistrovstvím světa. Z dosud známého seznamu vypadla Paraguay, a tak pro druhý duel na soustředění v Seefeldu zatím soupeř nebyl určen.

Článek

Místopředseda svazu Vlastimil Košťál po středečním jednání výkonného výboru uvedl, že další tři zápasy byly potvrzeny. Češi se tedy střetnou 26. května se Saúdskou Arábií buď v Innsbrucku, nebo v Ga-Pa, 31. května s Kostarikou v Jablonci a 3. června v pražské Toyota Areně s celkem Trinidadu a Tobaga. "Trenér Brückner by rád hrál během soustředění také 27. května, ale soupeře jsme zatím neurčili," uvedl Košťál.

Národní stadión je v plánu

Svazoví činovníci se dnes vrátili také k výstavbě národního stadionu, kde se ve spolupráci s pražským magistrátem hledá ideální lokalita. "Usilujeme o to, aby město poskytlo pozemky s výpůjční dobou na 50 let. Rozloha by měla být alespoň 100 tisíc metrů čtverečních," naznačil vývoj jednání Košťál, podle něhož zatím nejlépe vypadá lokalita v Praze-Stodůlkách, kde se už zpracovává urbanistická studie.

Svaz odhaduje, že po vyřešení pozemkových problémů by mohl stadion stát do čtyř let, náklady by údajně mohly vystoupat na 2,5 miliardy korun. "V žádném případě ale nechceme, aby výstavbou byla ohrožena činnost fotbalového svazu," dodal Košťál.

TV práva se rozdělí

Svazové vedení se zabývalo také jednáním o prodeji televizních práv na první ligu a domácí zápasy reprezentace. Současná práva televize Nova totiž vyprší koncem letošního jara. Svazový místopředseda Jaroslav Vacek informoval o tom, že se jedná o několika možnostech.

"V každém případě chceme, aby se rozdělil prodej práv na ligu a na zápasy reprezentace," nastínil koncepci funkcionář, podle něhož se počítá, že by se celkový příjem z televizních práv zvýšil z dřívějších 250 na 300 milionů korun. Existují různé varianty, ale svaz prý hodlá dodržet stav, aby dva přenosy z každého kola byly na volně přístupných stanicích. Mezi ně je počítán i kanál ČT4.

Výbor odsouhlasil, že šéfem komise delegátů se stane dřívější člen svazového vedení Jan Ševčík, který má určit složení nové komise i listinu delegátů.

Reklama