Hlavní obsah

Ufa - Omsk 2:3Útočníci Kovář a Sobotka slavili v KHL gól a vítězství

Útočník Jan Kovář vstřelil vítězný gól hokejistů Magnitogorsku, kteří v Kontinentální lize zdolali Novokuzněck 3:2. Vladimír Sobotka se jednou brankou podílel na výhře Omsku 3:2 na ledě Ufy. Lukáš Kašpar rozhodl v nájezdech o vítězství Dynama Moskva nad Dinamem Riga 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Kovář, který je nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži, dal čtrnáctý gól v sezoně. Dvě sekundy před koncem druhé třetiny zvýšil na 3:1, když poslal puk vyražený gólmanem pod horní tyčku.

Reprezentační útočník bodoval v 18 z 19 posledních zápasů a s bilancí 14+14 mu v kanadském bodování KHL patří čtvrté místo. Obhájce Gagarinova poháru Magnitogorsk se po třetí výhře za sebou dostal do čela Východní konference o bod před Kazaň, která má dva zápasy k dobru.

V poslední době se daří i Sobotkovi, který v uplynulých sedmi zápasech nasbíral sedm bodů (3+4). Účastník Světového poháru se prosadil v samostatném úniku střelou mezi betony Andreje Gavrilova ve 14. minutě. Po začátku druhé třetiny vedli hosté už 3:0. Ufě se povedlo zápas zdramatizovat v třetím dějství, kdy Dominika Furcha překonali v rozmezí necelých dvou minut Denis Kuljaš a Kirill Kaprizov. Vyrovnat už se domácím nepovedlo ani při závěrečné power play.

Kašpar odehrál teprve pátý zápas v sezoně a díky asistenci u vyrovnávací branky Alexeje Cvetkova zaznamenal svůj první bod. V druhé sérii rozstřelu pak nájezdový specialista překonal Jakuba Sedláčka v brance lotyšského celku a zajistil domácím bonusový bod. Sedláček předtím pochytal v zápase 33 střel.

Další z českých gólmanů Pavel Francouz se podílel 29 zákroky na vítězství Čeljabinsku 3:2 nad Novosibirskem.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Novosibirsk 3:2
Magnitogorsk - Novokuzněck 3:2 (za domácí Jan Kovář 1+0)
Ufa - Omsk 2:3 (za hosty Sobotka 1+0),
Dynamo Moskva - Dinamo Riga 2:1 po sam. nájezdech (za domácí Kašpar 0+1 a rozhodující sam. nájezd)
HK Soči - Nižnij Novgorod 1:2
Viťaz Podolsk - Jokerit Helsinky 1:2 (za domácí Jeřábek 0+1)

Reklama