Hlavní obsah

Česko - San Marino 5:0Krmenčík se v kvalifikační derniéře postaral o klid a pohodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Krmenčík 1 : 0
23. Krmenčík 2 : 0
27. Kopic 3 : 0
71. Novák 4 : 0
83. Kadlec 5 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Alespoň jedna útěcha nakonec ze zpackané kvalifikace o Rusko 2018 vzešla. Na světový šampionát se sice česká reprezentace nepodívá, ale výhry v Ázerbájdžánu a v nedělní derniéře s trpaslíkem ze San Marina jí zajistily místo alespoň v druhém evropském sledu. V nově chystané fotbalové Lize národů tak uhájil Jarolímův výběr účast ve druhé lize, což by mu mělo dávat naději, že by se na příští mistrovství Evropy mohl vzhledem k novému kvalifikačnímu systému i čtyřiadvaceti startujícím reprezentacím probojovat.

Čeští fotbalisté porazili San Marino 5:0Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Co řekl trenér Jarolím po nedělním utkání se San Marinem o svém případném odvolání?

Jen dva snajpři vtrhli do reprezentace impozantnějším způsobem než Michael Krmenčík. Legendární slávistický kanonýr Antonín Puč před válkou a šedesát let po něm legionář z belgické ligy a bundesligy Jan Koller.

Koller nastřílel v prvních deseti zápasech za národní tým devět gólů, Puč o jeden méně. Krmenčík se jim blíží, protože po desátém duelu už má na kontě šest branek.

Proti slaboučkém San Marinu neměl samozřejmě problém s tím, aby svou střeleckou bilanci vylepšil. Zvláště, když ho Jankto, kterého naopak provází v reprezentaci neskonalá smůla i v těch nejvyloženějších šancích, přihrávkami ke skórování doslova vyzýval.

A všechna čest Krmenčíkovi, že hned první zužitkoval, takže se postaral o klid a pohodu. A protože po čtvrt hodině přidal po Dočkalově centru hlavou i druhou branku, proměnila se kvalifikační derniéra jen v otázku skóre.

Norský příděl se nekonal

Už do přestávky měl český výběr, v němž trenér po ázerbájdžánské misi zamíchal obranou, a i mezi tyče poslal místo nemocného Pavlenky Koubka, šancí na pět šest branek. Vždyť amatéry ze San Marina přestřílel v poměru 17:1, ujala se však už jen rána Kopice.

I ona jediná střela hostů však mohla dostat pomalu historický punc, kdyby ji Koubek Bernardimu nevyrazil. Vždyť by šlo o teprve třetí gól San Marina v kvalifikační skupině.

Po změně stran už se hrálo jen a jen na jednu bránu, ovšem přes spoustu šancí nedošlo k podobné demolici, jakou si fotbalisté San Marina protrpěli před pár dny doma s Norskem. Novák a střídající Kadlec sice svými trefami z poloviny zaplněné plzeňské ochozy pobavili, ale k osmi norským gólům se jen přiblížili.

Kvalifikace MS 2018 - skupina C
Česko - San Marino 5:0 (3:0)
Branky: 8. a 23. Krmenčík, 27. Kopic, 71. Novák, 83.Kadlec. Rozhodčí: Troleis - Christiansen, Höjgaard (všichni Faerské ostrovy). ŽK: Battistini. Diváci: 5625.
Česko: Koubek - Kadeřábek, Kalas, Lüftner, Novák - Dočkal, Darida - Kopic (63. Sýkora), Barák (70. Kadlec), Jankto - Krmenčík (63. Kliment). Trenér: Jarolím.
San Marino: A. Simoncini - Brolli, Vitaioli (82. M. Berardi), Della Valle, Palazzi, Grandoni - Tosi - Battistini, F. Berardi (76. Berretti), Rinaldi - Bernardi(63. Bonini). Trenér: Manzaroli.

Reklama

Související témata: