Hlavní obsah

Teplice - Karviná 1:0Teplice to na Karvinou umějí. O výhře rozhodl chvíli před koncem Vaněček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
88. Vaněček 1 : 0
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplice vyhráli v sobotním utkání 11. kola HET ligy nad Karvinou 1:0. Vítězný gól vstřelil v 88. minutě David Vaněček, který slavil pátýzásah v sezóně. Teplice mají doma bilanci čtyř výher a dvou remíz, nad Karvinou vyhráli potřetí za sebou 1:0. Karviná z posledních deseti utkání vyhrála jediné a potřetí za sebou nedala gól. Na ten čeká už 304 minut. Na hřištích soupeřů neskórovala dokonce 412 minut.

Foto: 2017100500206, ČTK

Zleva Lukáš Budinský z Karviné a Jan Rezek z Teplic bojují o míč v 11. kole HET ligy.

Článek
Fotogalerie

Teplice nemohly nasadit nemocného záložníka Filla a bez své opory se v útoku spíše trápily. V úvodu tak byla nebezpečnější Karviná, ale Budínský své dvě nadějné střely poslal těsně vedle branky. Mimo skončily i na druhé straně pokusy Ljevakoviče a Rezka.

Karviná hrozila s blížícím se poločasem. Lingr pálil těsně vedle, Kalabiškovu hlavičku musel vyškrábnout brankář Diviš a po Šislerově hlavičce musel za překonaným gólmanem odkopávat míč Šušnjar. Neuspěl ani Budínský s ranou z dálky na začátku druhé půle.

Domácí výrazněji zahrozili až ve 49. minutě, ale při závaru nedokázali propálit karvinské obránce. A Ljevakoviče vychytal gólman.

Deset minut před koncem mohla Karviná rozhodnout, ale střelecké trápení potvrdil i Štěpanovský a v dobré pozici přestřelil. Brankář Diviš vychytal také Panáka.

Karviná na zahozené šance doplatila dvě minuty před koncem. Vondrášek poslal před branku vysoký nákop, než že by cíleně centroval, míč si ale našel Vaněček, v souboji přeskočil stopera hostů a hlavou zařídil Teplicím vítězství.

11. kolo první fotbalové ligy
FK Teplice - MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 88. Vaněček. Rozhodčí: Berka - Hrabovský, Kříž. ŽK: Krob, Červenka (oba Teplice). Diváci: 4036.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Kučera, Ljevakovič - Hyčka (68. Vošahlík), Trubač (59. Červenka), Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Karviná: Berkovec - Čolič, Lischka, Košťál, Vondra - Šisler, Budínský - Lingr (77. Štepanovský), Moravec, Kalabiška (81. Wágner) - Panák. Trenér: J. Weber.

Reklama

Související témata: