Hlavní obsah

Jihlava - Kladno 4:0Jihlava vstoupila do baráže vítězně. Straka slavil hattrick, legenda zůstala na střídačce Rytířů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Straka 1 : 0
24. Straka 2 : 0
44. Straka 3 : 0
56. Zeman 4 : 0
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Dukly Jihlava zvládli na jedničku úvodní utkání baráže o extraligu, když na domácím ledě vyhráli nad Rytíři Kladno jasně 4:0. Hattrickem se blýskl Petr Straka. Legendární kladenský útočník Jaromír Jágr zůstal kvůli zranění jen v roli poradce na střídačce středočeského celku a fungoval po boku kouče Miloslava Hořavy staršího a jeho asistenta Pavla Patery.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hokejisté Dukly Jihlava se radují z druhého gólu v utkání baráže o oxtraligu s Kladnem.

Článek
Fotogalerie

Po hodně opatrném začátku se jako první gólově prosadila v deváté minutě Jihlava. Po Divišově přihrávce od mantinelu Straka objel kladenskou branku, první střelu ještě Cikánek vyrazil, ale z dorážky už lednová posila Dukly z Plzně zamířila do odkryté branky.

V 24. minutě si oba hráči spolupráci zopakovali. Kladenský odchovanec Diviš přihrávkou napříč útočným pásmem našel na pravém kruhu pro vhazování volného Straku, který prostřelil kladenského brankáře.

Hattrick mohl Straka dovršit už těsně po polovině zápasu, kdy využil špatné rozehrávky hostí, ale jeho kličku do bekhendu Cikánek přečetl. Za Kladno nebezpečně pálili Kaut a Svedlund, Kořenář si však s jejich pokusy poradil.

Vedení Jihlavě pojistil ve 44. minutě šťastným gólem opět Straka. Po průniku po pravé straně nahodil puk bekhendem na Cikánka, který jej vyrazil k Repemu a ten jej srazil do vlastní branky.

Až v druhé polovině třetí třetiny si Kladno vytvořilo šance a tlak, ale Kořenář byl pozorný. Necelých pět minut před koncem přidal čtvrtý gól Zeman, když obkroužil branku a zasunul kotouč za Cikánka, který se nestihl přesunout.

1. kolo baráže o hokejovou extraligu
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. P. Straka (Diviš), 24. P. Straka (Diviš, De la Rose), 44. P. Straka, 56. A. Zeman (Čachotský, Bryhnisveen). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Tošenovjan, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4847.
Jihlava: Kořenář - De la Rose, Suchánek, Stříteský, Bryhnisveen, D. Kajínek, Váňa, Půža - P. Straka, Skořepa, Diviš - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - Rabitt, Hamill, Anděl - D. Čermák, R. Hubáček, F. Seman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Kladno: Cikánek - Štich, Matula, Štindl, Repe, Lenďák, Kehar - Kružík, M. Kaut, Redlich - D. Tůma, Kubík, J. Kloz - Svedlund, Machač, M. Hořava ml. - Pekr, Patyk, Zikmund. Trenéři: M. Hořava st. a Patera.

Reklama

Související témata: