Hlavní obsah

Brno počtvrté doma prohrálo, trenér Večeřa přesto mluvil o zlepšení

BRNO

Brněnští fotbalisté zůstávají po čtvrté domácí prohře v sezóně dál přišpendleni na poslední příčce tabulky Gambrinus ligy. Proti Hradci sice předvedli skvělou úvodní půlhodinu, avšak po vyrovnání na 1:1 se hosté dostali zpátky do zápasu a nakonec si díky Dvořákově střelecké potenci odvezli všechny tři body.

Článek

„Jsem přesvědčený, že jsme se opět herně zlepšili, avšak při zakončení nám chyběla potřebná kvalita. Vrcholem byla Dostálkem neproměněná penalta, což považuji i za důsledek nedobrého psychického rozpoložení mužstva. Po jedenácti kolech máme jen devět bodů, což nás už zcela jistě předurčuje k boji o záchranu. To už jsme ovšem zhruba tři týdny dobře věděli,“ připustil brněnský kouč Karel Večeřa.

Chuť porvat se s nepříznivou situací prý stále má. „Je to o tvrdé práci a já pořád věřím, že se časem zvedneme. V úterý ale zasedá představenstvo,“ naznačil trenér, že rozhodnutí o svém případném odvolání ponechává na klubovém vedení.

Východočechům, kteří zvítězili poprvé od 20. srpna a na cizím hřišti vyhráli dokonce po devíti letech,, se naopak ulevilo. „Urvali jsme strašně cenné tři body, byť uznávám, že nám přálo i štěstíčko,“ usmíval se autor obou hradeckých gólů Pavel Dvořák. „Jsem za ně hrozně šťastný, vždyť jsme díky nim Brnu bodově odskočili. Velký dík patří našemu brankáři Hanušovi, který Dostálkovi skvěle chytl desítku,“ pochválil spoluhráče.

„Zatím se mně dařilo penalty proměňovat, odteď bude muset převzít odpovědnost někdo jiný. Nejsme na tom vůbec dobře,“ měl jasno kapitán Brna Richard Dostálek.

Kouč Východočechů Václav Kotal uznal, že zápasu by zřejmě víc slušela remíza. „Od našeho vyrovnání se hrál vyrovnaný fotbal, avšak my jsme byli produktivnější,“ liboval si.

Reklama