Hlavní obsah

Agajev nesplnil očekávání a v Boleslavi předčasně skončil

Mladá Bolaslav

Ázerbájdžánský reprezentační brankář Kamran Agajev po podzimní části sezóny předčasně skončil v Mladé Boleslavi. Jedenatřicetiletý fotbalista nesplnil očekávání vedení středočeského klubu, které se s ním dohodlo na ukončení spolupráce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Kamran Agajev po obdrženém gólu na Slavii.

Článek

Agajev přišel do Boleslavi v létě z Boavisty Porto a podepsal smlouvu do konce sezóny. Angažmá v české lize odstartoval prohrou 0:4 se Slavií, kdy mu před třetím gólem podklouzla pod nohou přihrávka spoluhráče Tomáše Přikryla. V závěru listopadového utkání v Ostravě zase dostal během dvou minut dvě žluté karty a byl vyloučen.

Vedení Mladé Boleslavi nebylo s výkony devětašedesátinásobného ázerbájdžánského reprezentanta spokojeno a ukončilo s ním už po čtyřech měsících spolupráci. Agajev stihl v české nejvyšší soutěži odchytat pět zápasů a další dva přidal v poháru.

Do kolika zápasů zasáhli brankáři Mladé Boleslavi:
10 - Luděk Vejmola
5 - Kamran Agajev
1 - Jakub Diviš
1 - Martin Jedlička
V utkání na Baníku dostal Agajev v 75. minutě červenou kartu a zápas musel dochytat Vejmola.

Jedlička čtvrtým gólmanem v řadě

Středočeši se každopádně postarali o raritu. Během podzimu vystřídali mezi tyčemi hned čtyři brankáře. Posledním se v závěrečném kole na Spartě stal ligový debutant Martin Jedlička.

První kolo odchytal Jakub Diviš, pětkrát šel do svatyně Agajev, zbytek byl na Luďku Vejmolovi.

„Stejně jako na celý tým se smůla valila i na nás gólmany. Trenéra brankářů máme kvalitního. Myslím, že jsme měli jen smůlu," přemítá Jedlička.

A jen pro zajímavost. Diviš, který nebyl Bolce dost dobrý, stačil po svém příchodu do Teplic vychytat čtyři zápasy s čistým kontem.

Reklama

Související témata: