Hlavní obsah

Arbitráž zamítla Paskovu stížnost, hráči patří Chovancovi

PRAHA

Arbitrážní komise Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) dala v pátek zapravdu hráčskému agentovi Ondřeji Chovancovi na úkor Pavla Pasky. Ten jeho firmu Chovanec Sport Agency nařkl, že mu v rozporu s pravidly přetáhla brněnské hráče Libora Doška, Petra Švancaru a žižkovského Jakuba Hottka.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Fotbalový agent Pavel Paska

Článek

"Vyhráli jsme 3:0," řekl s lehkou nadsázkou Chovanec, jehož na jednání zastupoval právník a spolupracovník Julius Kramarič. Komise si na "výslech" pozvala i útočníka Švancaru, který potvrdil nezájem s Paskou spolupracovat. "Delší dobu se o mě vůbec nestaral," prohlásil Švancara.

"Dali nám za pravdu v právní argumentaci. Smlouvy, které pan Paska uzavřel s hráči prostřednictvím firem IMG a ISM, jsou neplatné. Takže se to týká třeba i Rosického a dalších," prohlásil Kramarič. "Verdikt potvrdil jednu věc - všichni tři hráči k nám odešli oprávněně, i když Paska tvrdil, že ne," doplnil Chovanec.

Paska: Dosáhl jsem svého cíle

Podnět k jednání dal 4. srpna Paska, který označil Chovancovo jednání za nekalostní praktiky. Poprvé se komise jeho stížností zabývala 22. srpna a projednávání bylo odročeno o čtyři týdny.

"Šlo mi hlavně o princip, aby bylo uznáno, že platné smlouvy nelze vypovídat. K formálním chybám ve smlouvách tří zmíněných hráčů došlo na základě změn předpisů FIFA a to akceptujeme. Dosáhl jsem svého cíle," řekl ČTK Paska.

Reklama