Hlavní obsah

Jablonec - Brno 0:1Brněnský Zelenka porazil Jablonec a pak dostal červenou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Zelenka 0 : 1

JABLONEC NAD NISOU

Brněnští fotbalisté v neděli vyhráli v Jablonci nad Nisou 1:0. Hlavní postavou zápasu byl Luděk Zelenka, který nejprve vstřelil vedoucí gól a pak dostal červenou kartu. Hosté však i v deseti těsnou výhru uhájili, přestože Jablonec měl po většinu utkání převahu.

Článek

V duelu soused z tabulky, kteří nejsou v ohrožení, ani nemají pohárové ambice, se hrál bezstarostný fotbal. První střelu na branku sice vyslal hostující Polách, ale poté se do šancí dostávali domácí. Nejprve míč mezi tyče neusměrnil Smíšek a vzápětí se do dobré střelecké pozice dostal Zeher, avšak jeho dělovku k bližší tyči Bureš, který v brance hostů vystřídal Hrdličku, vytáhl na roh.

V 11. minutě zahodil Zeher stoprocentní příležitost, když vystihl malou domů Brna, avšak místo přihrávky na nabíhajícího Smíška, který by střílel do prázdné branky, zkoušel přehodit Bureše. V 19. minutě vyzkoušel pozornost Bureše z dálky Svátek, o chvíli později si za obranu zaběhl Smíšek, ale vysoký míč jen přizvedl a brankář Brna jej v klidu polapil.

Jablonec sice útočil, ale vedení se ujali hosté. Ve 23. minutě Flachbart chyboval, míče se zmocnil Mezlík a jeho centr u bližší tyče usměrnil za Špitova záda Luděk Zelenka. Domácí hráče branka evidentně zaskočila a chvíli trvalo, než se z šoku vzpamatovali. Až v závěru půle se opět probudili a ve 39. minutě se na hranici pokutového území uvolnil Petržela, avšak jeho střela minula branku.

Závěrečný tlak k vyrovnání nevedl 

Po změně stran nastoupil Jablonec se snahou zvrátit nepříznivý výsledek. V 50. minutě měl vyrovnání na svých kopačkách Kordula, který si v šestnáctce krásně zpracoval Barankův centr, jenže z hranice malého čtverce trefil Bureše, který vyrazil i doražený míč padajícího Korduly. Jablonec byl i nadále aktivní a o efektní zakončení se v 54. minutě nůžkami pokoušel Zeher.

Snaha Jablonec o vyrovnání úspěch nepřinášela a trenér Petr Rada sáhl ke střídání, a to nejspíše z důvodu blížícího se semifinálového zápasu poháru. Hřiště opustili Zeher a Smíšek a nahradili je mladíci Eliáš a Vošahlík. Vzápětí do karet domácího celku nahrálo vyloučení Zelenky, který během pěti minut za protesty dostal dvě žluté a šel do sprch.

Jablonec přidal na obrátkách, avšak v koncovce mu chyběl větší klid i přesnost a většina střel směřovala do míst, kde stál pozorný Bureš. Výhru Brna mohl definitivně potvrdit v 83. minutě Holek, ale svůj únik zakončil střelou mimo jabloneckou branku. Závěrečný tlak se změnil v křeč, ve které Jablonec na vyrovnání neměl.

FK Jablonec 97 - 1. FC Brno 0:1 (0:1)
Branka: 23. Zelenka. Rozhodčí: Jára - Ondo, Gallo. ŽK: Zeher, Baranek - Vrána, Polách, Zelenka. ČK: 72. Zelenka (Brno). Diváci: 2890.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Fukal, Flachbart - Baranek (71. Weber), Kordula, Svátek, Petržela - Zeher (62. Vošahlík), Smíšek (62. Eliáš). Trenér: Rada.
Brno: Bureš - Mazuch, Pavlík, Trousil, P. Siegl - Mezlík (85. Kalouda), Holek, Polách, Besta - Zelenka, Vrána (78. Wagner). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: