Hlavní obsah

Budějovice - Jablonec 0:0Jablonec získal po remíze v Budějovicích další záchranářské body

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Jablonce získali další bod v boji o záchranu. Po úvodní jarní remíze 1:1 v Mladé Boleslavi dokázali uhrát nerozhodný výsledek také v 18. ligovém kole na hřišti Českých Budějovic, kde se dnes diváci branky nedočkali. Nejblíže gólu byl domácí záložník Petr Šíma, který v první půli orazítkoval břevno.

Článek

Jihočechům se do sestavy vrátily opory Horejš s Plockem, ale úvod spíše režíroval čtrnáctý Jablonec, který vehementně toužil vzdálit se sestupovým příčkám. Víc než několik nepřesných střel ze střední vzdálenosti však hosté ze své mírné převahy nevytěžili, a tak se ochozy nudily.

Ospalý fotbal s mnoha souboji probudila až akce ze 27. minuty. K přímému kopu z dobrých třiceti metrů se postavil domácí záložník Šíma a jablonecký brankář Špit stačil tak tak uhnout, než ostrý projektil málem zbořil břevno. Za chvíli si s nervy domácích příznivců pohrál gólman Kučera. Před vápnem nezvládl odkop a měl veliké štěstí, že agilní Žofčák z dálky netrefil opuštěnou branku.

Hra nabrala na obrátkách, hned z protiútoku se pěkně uvolnil Plocek a načechraný balon jen těsně promáchl volný Svátek. V 33. minutě si Plocek svůj centr z pravé strany zopakoval, Špit míč neudržel, ale nikdo z domácích hráčů nestačil dorazit.

Tím povedená šestiminutovka Dynama skončila a taktovku opět přebrali Severočeši. Po hlavičce Straky zkrotil balon Kučera jen s vypětím sil, pět minut před koncem pak byl slovenský útočník gólu ještě blíže, když z malého vápna nedokázal proměnit pěkný Zábojníkův pas.

Po pauze přikovali Jihočeši soupeře před vápno a vedoucí branka visela ve vzduchu. V 46. minutě se o ni mohl postarat po zmatcích v hostující šestnáctce nejprve Šíma, pak Špit skvěle vychytal Horejše a z dorážky z metru nepropálil jabloneckého zachránce ani Stráský.

Domácí dál hrozili především ze standardních situací, osm minut po příchodu z kabin mohl svým bývalým spoluhráčům zasadit úder Svátek, ale hlavou v nadějné pozici přestřelil. Jablonecký kouč Komňacký poslal na trávník stejně jako před týdnem v Boleslavi žolíka Necida a Severočeši se postupně vymanili z tlaku.

V 64. minutě propadl přetažený centr až k Valentovi, ovšem Kučera si pokryl prostor u bližší tyče. Ještě více se českobudějovický gólman zaskvěl o dvě minuty později, kdy zlikvidoval samostatný únik Straky. Na trávník se na posledních deset minut dostal i uzdravený jablonecký kapitán Baranek, ale na vymýšlení ofenzivních nápadů už neměl dostatek času.

Oba týmy se snažili urvat tři body na svoji stranu, ovšem v koncovce jim scházel klid. Jihočeši i proto Jablonci už ve třetím ligovém utkání za sebou nedali branku. Povedlo se jim aspoň udržet domácí neporazitelnost pod koučem Strakou, kterou protáhli už na osm duelů. Z bodu se však více radují hosté, kteří si polepšili v boji o udržení.

Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 97 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Mencl. ŽK: Svátek - Valenta, Hamouz, Žofčák. Diváci: 3143.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Žižka - Plocek, Hílek, Vozábal (69. Mezlík), Šíma - Stráský, Svátek (61. Mrkvička). Trenér: F. Straka.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz (62. Krejčí) - Eliáš (79. Baranek) - Žofčák, Valenta, Hloušek - Klapka (57. Necid) - P. Straka. Trenér: Komňacký.

Reklama