Hlavní obsah

Karviná cítí po duelu na Baníku křivdu: Je na to jedno přísloví, že silnější pes ..., řekl Janečka

Ostrava

Třináct utkání čekali ostravští fotbalisté na ligové vítězství. Dočkali se ve slezském derby s Karvinou, které vyhráli 2:1 a po první domácí výhře v sezóně opustili poslední příčku. A zatímco Baníkovci se radují, hosté z Karviné zuří. „Mám na mobilu asi padesát esemesek, že druhý gól byl z ofsajdu,“ upozornil karvinský kouč Lubomír Vlk. A nejen druhý. Také první Tomáše Poznara neměl kvůli stejnému prohřešku platit.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ostravský útočník Milan Baroš z Baníku střílí z ofsajdové pozice vítězný gól Baníku v duelu s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

To ale Baníkovci neřešili. „Vyplaval tam balón a snažil jsem se prostě zakončit. Jestli to byl ofsajd, nebo ne, opravdu nedokážu říct. Bylo to strašně rychlé," říkal kapitán Baníku Milan Baroš, který hlavičkou v 85. minutě zařídil první domácí výhru Ostravy v této sezóně.

Znovu ale museli domácí utkání otáčet. Jako první se prosadil po parádním centru Budínského hlavou střídající Wágner. „Je zvláštní, že začneme vždycky až když prohráváme," přemítal Baroš. „Ale já si paradoxně říkal, že nás to zase může nakopnout. Od toho gólu jsme začali hrát, i když Karviná nám to tím, že se soustředila na obranu, trochu ulehčila," popisoval Baroš.

Domácí srovnali za devět minut Poznarem, pro něhož to byl nejen premiérový gól v dresu Baníku, ale první trefa od loňského srpna. „No, je to obrovská úleva, vy jste to neslyšeli?" smál se Tomáš Poznar. „Už jsem ani nevěděl, jak se mám radovat. Ale snad jsem si to za to, že jsem to nevzdal a makal, i zasloužil," pokračoval.

Baroš: Náš podzim je pořád zklamáním

Baník se výhrou dotáhl na svého sobotního soupeře. Před posledním utkáním před zimní pauzou mají oba 11 bodů. „Ještě to tak úplně moc neznamená, ale dokázali jsme si, že umíme vyhrát a snad se blýská na lepší časy," věštil Poznar. „Když jsme dokázali na Spartě odehrát dobrý zápas, proč bychom to nemohli zopakovat na Slavii," nadnesl Baroš. O nápravě podzimu ale po druhém vítězství v sezóně mluvit nechtěl. „Vůbec ne, pořád je to zklamání. Ale ty tři body jsou strašně důležité," řekl.

A zatímco domácí křepčili radostí, hosty dusil vztek. V Ostravě vedli, ani na sedmý pokus ale nedokázali fotbalisté Karviné na hřišti soupeře zvítězit. Porážka s Baníkem je štvala o to více, že inkasované góly neměly platit. „Jedna věc je, že se nám nestalo poprvé, že jsme ztratili vedení, ale druhá věc je, co se na hřišti dělo. Myslím si, že jsme toho pro to, abychom si minimálně bod odvezli, udělali dost. Ale bohužel některé věci ovlivnit nemůžeme," komentoval karvinský obránce Marek Janečka. „Jsme nešťastní a frustrovaní. Je na to jedno přísloví ‚Silnější pes..., ale obsahuje vulgární slovo, tak ho neřeknu," dodal slovenský fotbalista.

Jedinou branku Karviné vstřelil hlavou střídající Tomáš Wágner. Po jeho ztrátě míče před vlastní šestnáctkou v závěru pak ale přišel rozhodující gól Baroše. „Zpracovával jsem si balón a kopl mě do nohy. Možná pomezní to mohl vidět, stojí tři metry od toho," zlobil se Wágner. „Mohli jsme to zvládnout, bohužel. Ostrava udělala všechno pro to, aby vyhrála. Není moc o čem mluvit," dodal Wágner.

Reklama