Hlavní obsah

Liberec pustil Kinského do Ruska

PRAHA/LIBEREC

Nejasnosti kolem další budoucnosti fotbalového brankáře Antonína Kinského jsou na nějaký čas vyřešeny. Osmadvacetiletý gólman opouští Liberec a míří do ruského týmu Saturn Ramenskoje, s kterým podepsal tříletou smlouvu. V novém působišti se má Kinský, jenž okusil i atmosféru národního týmu, hlásit už šestého ledna.

Článek

"Oba kluby si vyšly maximálně vstříc a s podmínkami byl spokojen i hráč. S ruským klubem podepsal Kinský smlouvu na tři a půl roku," potvrdil pro Sport.cz přestup Kinského do Ruska tiskový mluvčí Slovanu Liberec Lukáš Váňa. Výši odstupného kluby nebudou zveřejňovat.

Vedle českého brankáře navíc dnes ambiciózní klub uzavřel smlouvu i s bývalým kapitánem ruské reprezentace Viktorem Onopkem, který naposledy hrál za Vladikavkaz.

O odchodu Kinského se spekulovalo několik posledních dní, kdy se brankář dostal do rozporu s klubem ohledně podepsání nové smlouvy. "Antonínu Kinskému by v létě vypršela stávající smlouva, proto chtěl Liberec s předstihem uzavřít novou. Obě strany ale nenašly společnou řeč," potvrdil Váňa.

Kinský se v předminulé sezóně na severu Čech radoval z vítězství v české lize a postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA. Krátce nakoukl i do kabiny českého národního týmu. V současnosti měl údajně několik nabídek k přestupu.

"Mluvilo se o Spartě a spekulovalo se i o jednom klubu z Řecka, ale vedení Liberce oslovil s konkrétní nabídkou pouze klub Saturn Ramenskoje," tvrdí Váňa, podle kterého další odchod v podání Miroslava Holeňáka do Sparty není momentálně aktuální.

Reklama

Související témata: