Hlavní obsah

Nelehké cíle Slavie: Liga mistrů a titul

PRAHA

Dva nemalé cíle si kladou slávisté pro letošní sezónu: postoupit do Ligy mistrů a získat mistrovský titul. "Postup do Ligy mistrů je pro Slavii velkou výzvou. V takové soutěži se hráči mohou zviditelnit před Evropou a klubu by to přineslo velký zisk," řekl trenér Miroslav Beránek.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Slavia se ve druhém předkole Ligy mistrů utká s bosenským týmem Leotar Trebinje.

Článek

Ve druhém předkole se Slavia utká s bosenským týmem Leotar Trebinje, případného soupeře pro třetí předkolo jí určí páteční los. Koho by si trenér Beránek přál? "Nejdřív musíme zdolat Trebinje a pak teprve můžeme myslet dál. Ale ve třetím kole si už těžko budeme moci vybírat soupeře. Jsou tam silné celky ze Španělska, Itálie, Německa."

Zda se Slavii podaří do Ligy mistrů postoupit, se dozvíme už brzy, druhý cíl - vyhrát ligu - je dlouhodobý. "Šanci vyhrát ligu jsme měli už v uplynulém ročníku, ale nedařilo se nám na hřištích soupeřů, tam jsme zbytečně ztráceli body. Snad se nám venku letos povede lépe," věří Beránek.

Problémy s Tokodym

Oproti jaru došlo v mužstvu k několika změnám. Přišli především mladí hráči: Latka (Č. Budějovice), Fořt (Plzeň), Lukeš (Ostrava), Otočka (Trenčín) a brankář Jindřich Skácel (Olomouc). Naopak do Marseille přestoupil Vachoušek, do Brna zamířil Švancara a na Žižkov Hottek. Šilhavý a Stibůrek budou hostovat v Blšanech, brankář Václavík v Příbrami. Na hostování hodlá Slavia ještě uvolnit Sedláčka, Novotného, Ličku a Slámu.

Mužstvo však zřejmě neposílí Maďar Tokody. Ten byl se Slavií na soustředění v Německu, po návratu odjel domů, teď je údajně v Praze, ale na včerejší trénink nečekaně nepřišel. "S Tokodyho mateřským klubem jsme byli na přestupu již dohodnuti, ale budeme ještě jednat s hráčovým manažerem Paskou," řekl šéf Slavie Vladimír Leška.

Trenér Beránek vyslovil spokojenost s letní přípravou v, jejímž rámci absolvovali slávisté soustředění v Blšanech a poté v Německu. "Sehráli jsme sedm zápasů, z nichž bylo šest velice kvalitních. Vyzkoušeli jsme téměř všechny hráče," pochvaloval si Beránek. Mrzí ho však, že kvůli operaci menisku vypadl z přípravy mladý Latka. Pro sobotní zápas se Žižkovem nemůže počítat také s Lukešem, Fořtem, Otočkou a Tomášem Doškem.

Reklama

Související témata: