Hlavní obsah

Obral Spartu, dostal světovou cenu, v Ďolíčku ale letí přes palubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v závěrečném podzimním kole odchytal prohrané derby o Ďolíček s Pardubicemi, ještě netušil, že v lize už si dres fotbalistů Bohemians Praha 1905 neoblékne. Klokani prožili turbulentní podzim a jejich brankář Patrik Le Giang není výjimkou. Teď slovenský gólman vietnamského původu v Bohemce půl roku před vypršením smlouvy končí. S mužstvem neodletěl na soustředění do Turecka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Patrik Le Giang během derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Inkasoval pět gólů od Slavie i Sparty, během podzimu měl ovšem i hvězdné momenty. V prvním derby se Spartou povstal jako brankář z lavičky a rivala při remíze 1:1 svými zákroky téměř zničil.

Patrik Le Giang se dlouhodobě věnuje charitě a v listopadu obdržel od celosvětové organizace FIFPRO prestižní cenu Player Impact 2021 za mimořádnou společenskou angažovanost. Konkrétně za své aktivity v rámci pomoci sociálně znevýhodněným dětem v oblasti vzdělávání, zdraví a sportu.

Vítězem FIFPro Merit Award 2021 v kategorii Player Impact se stal Patrik Le GiangVideo: FIFPRO

Jméno Bohemky tak šlo díky gólmanovi znovu do světa, on sám v ní ovšem končí. O místo jedničky mezi tyčemi se poperou Hugo Jan Bačkovský, Marek Kouba a Roman Valeš.

„Ze čtveřice brankářů vypadl Patrik Le Giang, kterému v létě vyprší u Botiče smlouva. Má svolení hledat si jiné angažmá," vysvětluje klub na svém webu, proč 29letý gólman ve výpravě do Turecka chybí.

Stejně už nevydařený podzim odnesl také další mazák Kamil Vacek. Klokani ani o zkušeného záložníka s devíti reprezentačními starty půl roku před koncem smlouvy nestojí, do zimní přípravy už ho vůbec nevzali.

V nominaci na soustředění chybí také Lukáš Hůlka, který rehabilituje po loňské operaci kolene. Neodcestuje ani nově příchozí Antonín Křapka, který si přivodil svalové zranění a v Turecku by nemohl trénovat v plné zátěži.

Denis Granečný neuspěl na testech a vrací se do ostravského Baníku. Z útočníků vypadli Pavel Osmančík a Michael Ugwu, pro něž se hledá hostování s větším herním vytížením. Obránci Radek Lehovec a Denis Vala budou dále trénovat s B-týmem.

Reklama