Hlavní obsah

Plavšič slaví přemetem i asistence. Po Liverpoolu dal gól Dukle

Praha

Konečně se po sérii pěti remíz dočkali fotbalisté Sparty vítězství a udrželi tak šanci na druhé místo. I když byl druhý poločas opět horší než první, tak si sparťané výsledek pohlídali a mohou slavit svoji teprve druhou jarní výhru. Proti Dukle odehrál svůj nejlepší zápas v rudém dresu srbský záložník Srdjan Plavšič, který toho pod trenérem Stramaccionim moc nenahrál. Dokonce byl se sparťanskými mladíky do třiadvaceti let na turnaji v Anglii, kde dal gól Liverpoolu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor druhého gólu Sparty Srdjan Plavšič oslavuje svou trefu akrobaticky.

Článek
Fotogalerie

Hned ve třetí minutě se přímo pod sparťanským kotlem krásně uvolnil a posadil míč na hlavu Josefa Šurala. Neuběhla ani čtvrthodina zápasu a Plavšič se dočkal svého prvního gólu za A-tým Sparty. Asistenci i gól oslavil velmi netradičně, gymnastickým přemetem. „Salta dělám od dětství... Vám to přijde divné? Vždyť je skáče spousta hráčů. Je tedy pravda, že asi jen po gólech, a ne po asistencích," smál se Plavšič.

Během zápasu fanoušci skandovali jeho jméno „Je to skvělé, jsem šťastný za gól a asistenci, ale hlavně za celý tým a naše fanoušky."

Pod trenérem Hapalem pravidelně nastupuje v základní sestavě a může tak nechat vyniknout svoje přednosti, díky kterým si vysloužil přezdívku Atomový mravenec „Poslední utkání mi značí, že mně kouč důvěřuje, vážím si toho. Ale sestavu vybírá on a příště se třeba rozhodne jinak. Samozřejmě jsem ale šťastný, že hraju," dodal Plavšič.

Je cenný ve finální fázi

Nový kouč poukazuje, že mladý Srb zatím patří v zápasech pod jeho vedením k nejlepším hráčům. „Zvládá souboje jeden na jednoho. Dokáže vytvořit přečíslení a nachystat gól, takže je cenný ve finální fázi. Je hbitý, což každému soupeři dělá problém. Proti Dukle zahrál výborně a byl odměněn gólem a asistencí," hodnotí Pavel Hapal.

Česky se Plavšič ještě učí, a proto mu rozhovor pomáhal přeložit spoluhráč Zinedin Mustedanagič. „Myslím, že bylo důležité vyhrát před utkáním v Plzni, které nás čeká. Věřím, že tam předvedeme dobrý výkon a v ideálním případě vyhrajeme. Sezóna ještě není úplně ztracená, budeme makat a uvidíme, jak se nakonec vyvine." uzavřel spokojený Srb.

Reklama

Související témata: