Hlavní obsah

Potrápil Lafatu a uvažoval i o konci kariéry, teď Knobloch posílí Liberec

Praha

Vysněná náhrada za Petra Ševčíka nedorazila, Slovan Liberec však před uzavřením přestupního okna posílil šestadvacetiletý gólman Milan Knobloch, který naposledy chytal za druholigové Pardubice. Severočeský klub definitivně stvrdil i přestup útočníka Kanghyuna Yu. Ten U Nisy působí již od ledna.

Foto: Sport.cz

Milan Knobloch se stal novou posilou Liberce

Článek

„Oba hráči do Slovanu přichází na přestup. Milan Knobloch podepsal smlouvu do léta 2020, Yu ještě o rok delší," potvrdil sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal.

Jasnou jedničkou v bráně u modrobílého celku je Filip Nguyen, jenž v této sezoně vychytal sedm nul a drží i nejdelší sérii v počtu minut (440) bez obdrženého gólu. 26letý Knobloch byl v minulé sezoně nejlepším brankářem v počtu vychytaných nul ve druhé lize. Čisté konto udržel celkem jedenáctkrát.

Knobloch: Je to poslední šance, aby mě klub zpeněžil

V průběhu podzimu však ze základní sestavy východočeského celku vypadl a smlouvu v Pardubicích se rozhodl neprodloužit. „Neměl jsem to nastavené tak, že bych utíkal. Díky tomu, jak se situace vyvinula, se mi rozhodování usnadnilo. Je předběžná domluva o tom, že mě klub uvolní. Je to i poslední šance, aby mě nějakým způsobem zpeněžili," vysvětloval Knobloch v prosinci minulého roku pro Deník, jemuž končil kontrakt v červnu.

„Pokud nepřijde adekvátní nabídka, tak jsem připraven skončit úplně. Asi za tři měsíce bych měl dokončit magisterské studium, tak mám i nějaká zadní vrátka," přiznal brankář, který životní zápas v pardubickém dresu vychytal na podzim 2015, kdy v osmifinále domácího poháru udržel čisté konto proti pražské Spartě, kdy skvělými zákroky vynuloval i nejlepšího ligového kanonýra Davida Lafatu.

Liberec před startem jara avizoval zvučné náhrady za Petra Ševčíka, který po podzimu přestoupil do Slavie, jednání se však zadrhla. V pátek Liberec rozehraje 22. kolo, když doma hostí pražskou Duklu.

Reklama

Související témata: