Hlavní obsah

Přijeli jsme pro bod a ten máme, liboval si kouč Baníku Marko

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Bod za bezbrankovou remízu na hřišti Slovácka v sobotním utkání 25. kola fotbalové Gambrinus ligy uvítal kouč ostravského Baníku Karol Marko. „Přijeli jsme si pro bod a taky jsme ho získali. Je pro nás nesmírně důležitý i proto, že nám Slovácko neodskočilo. Zastávám teorii, že mužstva usilující o titul jezdí ven vyhrávat, zatímco týmy bojující o záchranu remizovat. A to je náš případ,“ tvrdil.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Trenér Baníku Karol Marko

Článek

Jeho protějšek, trenér Slovácka Miroslav Soukup, naopak po utkání připustil, že je z výsledku zklamaný. Jeho celku se nepovedlo navázat na předchozí domácí vítězství nad Příbramí. „Bohužel jsme selhali střelecky. Přitom zejména Ondřejka a Kuncl byli ke skórování blízko. Snad nám nebudou dva ztracené body v konečném účtování chybět,“ strachoval se Soukup, jehož tým ovšem drží bezpečný náskok na předposlední Brno.

Baník ani v pátém ligovém zápase v řadě nevyhrál a už podruhé za sebou vyšel střelecky naprázdno. „Věřil jsem, že v Hradišti gól dáme. Několikrát jsme k tomu nebyli daleko. V koncovce nás poslední dobou provází smůla, avšak naše výkony mají vzestupnou tendenci,“ mínil obránce Zdeněk Šmejkal.

Diváci v solidně zaplněných ochozech hradišťského stadiónu se gólu nedočkali, a tak nejvíc přetřásali okamžik z 20. minuty, kdy domácí útočník Petr Švancara sice obešel na pravé straně hřiště obránce Baníku Nevese, avšak zcela evidentně si při tom pomohl posunutím míče rukou. Sudí to k překvapení všech nepostřehli a před ostravskou brankou vznikl závar, který hosté jen se štěstím vyřešili.

„Letěl ke mně dlouhý balón, který jsem si skutečně rukou postrčil. Rozhodčí nepískal, a tak jsem hrál dál. Prostě jsem zkusil takovou „flignu“, byla to moje chytrost,“ vysvětloval s klidem Švancara.

Reklama

Související témata: