Hlavní obsah

Semifinále Tipsport ligy jsme odřekli kvůli odletu do Turecka, vysvětluje kouč Komňacký

JABLONEC

Zatím podle plánu probíhá příprava jabloneckých fotbalistů na jarní část sezóny. Tým si úspěšně poradil se čtyřmi prvoligovými soupeři ve skupině Tipsport ligy, hrané v Praze-Satalicích. Ale následně se kvůli termínové kolizi s odletem na soustředění do Turecka zřekl účasti v semifinále, případně ve finále zimního turnaje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

„Dopředu jsme počítali s tím, že v případě vítězství ve skupině už dál pokračovat v turnaji nebudeme, protože v den semifinálového zápasu nás už čeká cesta do ciziny,“ řekl pro Sport.cz. jablonecký trenér František Komňacký.

„Dostali jsme přípis, že po anulování našich výsledků nastoupí do semifinále jiné mužstvo. Tak to také bereme. Myslím, že by nebylo vhodné, kdybychom místo áčka poslali na vyvrcholení Tipsport ligy dorostence nebo juniory. To by bylo asi větší znehodnocení turnaje, než aktuální výměna jednoho ligového účastníka za druhého,“ vysvětlil kouč. A zároveň podotkl, že satalická konfrontace s Hradcem Králové, Bohemians 1905, Českými Budějovicemi a Žižkovem splnila účel. Jablonečtí nasbírali deset bodů za tři vítězství a jednu remízu.

I proto je trenér s dosavadní přípravou spokojen. „Odtrénovali jsme všechno, co jsme do těchto dní chtěli. Určité komplikace ale způsobuje v Jablonci počasí a napadaný sníh, takže máme problémy s hřištěm. Hráči pořád nabírají tréninkový objem a věřím, že si s podmínkami dokážeme poradit,“ rozebíral Komňacký.

V kádru nenastaly výrazné změny. „Zatím jsme udrželi nejdůležitější hráče v čele s kanonýrem Lafatou. Připravují se s námi i někteří noví adepti ligového dresu - třeba srbský útočník Vukadinovič ze Sezimova Ústí, dorostenecký stoper Kubista. Budeme dál experimentovat a zkoušet,“ glosoval trenér hráčské složení.

Tým v sobotu odlétá do Turecka. „Těšíme se hlavně na přírodní trávu, na kterou bychom doma čekali nejspíš do března. Pobyt v teple beru jako příjemnou změnu, ale hlavní jsou utkání a tréninkové možnosti. Čekají nás čtyři prvoligoví soupeři ze čtyř zemí. Určitě to bude polský, ukrajinský celek a ještě další dva,“ naznačil Komňacký, že by turecký herní kemp měl být kvalitní přípravou před jarním startem.

Reklama

Související témata: