Hlavní obsah

Trenér Koubek v premiéře s Baníkem porazil Petřkovice 7:0

PETŘKOVICE

Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli první zápas pod vedením nového kouče Miroslava Koubka v Petřkovicích nad domácím celkem z Moravskoslezského župního přeboru 7:0. Čtyřmi góly se blýskl střídající útočník Vít Přecechtěl, po přestávce mu na to stačilo 22 minut.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér Miroslav Koubek

Článek

Celé utkání mělo jednoznačný průběh. Domácí amatérský výběr ubránil čisté konto jen do 19. minuty, kdy Zeher po Mičolově pasu za obranu kličkou oklamal gólmana a skóroval do prázdné branky. Baník si pak vypracoval výrazný tlak a velké množství gólových příležitostí, ale trefil se jen Wojnar a po Rajtoralově střele do vlastní sítě i petřkovický Burian.

Hosté protočili dvě kompletní jedenáctky hráčů. V té druhé čtyřmi vstřelenými brankami zazářil útočník Přecechtěl, který během devíti minut završil čistý hattrick a v závěru po druhé povedené hlavičce přidal ještě čtvrtý gól. Dva finální pasy mu poslal teprve sedmnáctiletý benjamínek z dorostu Boháč a tahem na branku se neztratil ani korejský záložník I Hjong-Sang, který je v mužstvu na testech.

"Hráče bych nechtěl po jednom utkání hodnotit, druhá jedenáctka to navíc měla snazší v tom, že hrála proti unavenějšímu soupeři. Hráči ale dali dobrý signál," řekl ČTK Koubek, který měl z prvního utkání veskrze pozitivní dojmy. "Jsme si vědomi, že jsme hráli s amatérským soupeřem, ale šlo mi o to, abychom se prezentovali aktivní hrou a bojovnějším přístupem. To hráči ukázali. První dojmy jsou příznivé. Mužstvo se rozhodlo pracovat tak, jak si představujeme. Aby měl Baník lepší, aktivnější a angažovanější tvář a tím to směrem to v těch prvních dnech jde," dodal Koubek.

Výtěžek utkání šel na pomoc pozůstalým po petřkovickém fotbalistovi Petru Šulovi, který v listopadu zemřel v utkání klubového béčka přímo na hřišti na zástavu srdce.

Odra Petřkovice - Baník Ostrava 0:7 (0:3)
Branky: 59., 66., 68. a 81. Přecechtěl, 19. Zeher, 41. vlastní Burian, 44. Wojnar. Rozhodčí: Matějek. Diváci: 500.
Sestava Ostravy - I. poločas: Buček - Zawada, Neuwirth, Pavlík, Tomašák - Rajtoral, Metelka, Marek, Wojnar - Zeher, Mičola.
II. poločas: Pietrzkiewicz - Hable, Brunclík, Frydrych, Tchuř - Boháč, Kosňovský, Lukeš, I Hjong-Sang - Kraut, Přecechtěl. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: