Hlavní obsah

V Ďolíčku se chystá loučení i boj o záchranu

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 v sobotním předposledním 29. kole mohli v duelu proti Kladnu už s poklidem odehrát svůj poslední zápas před vlastními fanoušky. Situaci si ale zkomplikovali a jejich souboj s předposledním týmem tabulky tak nese označení záchranářský. V Ďolíčku však nepůjde jen o udržení ligové příslušnosti, neboť se tam o víkendu odehraje liga možná úplně naposledy.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Bohemians 1905 spolu s realizačním týmem ve vršovickém Ďolíčku.

Článek

Finanční situace okolo tradiční stadiónu u Botiče dovedla vedení Klokanů k razantnímu kroku, kterým je stěhování do nedalekého Edenu, kde již své domácí zápasy hraje sešívaná Slavia. Synot Tip Aréna by se tak minimálně na nejbližších pět let měla stát domácím stánkem i pro tým Bohemians 1905. Ostatně na takovou dobu zatím vedení klubu podepsalo nájemní smlouvu s majitelem stadiónu.

"Je to smutná zpráva zejména pro fanoušky, kteří mají ve většině případů spojen s Ďolíčkem svůj život. I pro nás všechny na stadiónu je to nepříjemný odchod, se kterým se těžko vyrovnáváme. Složité je to pro nás i v tom, že vzhledem k situaci v tabulce stále ještě hrajeme o záchranu a budeme naše skvělé příznivce potřebovat. Je nám však jasné, že jejich myšlenky budou asi jinde,“ říká pro klubový web kouč Bohemky Pavel Hoftych.

Nechtějí se loučit prohrou

A protože jde o poslední domácí zápas v této sezóně a poslední na stadiónu v Ďolíčku vůbec, chystají se fanoušci rozloučit s týmem náležitou choreografií. "Rozhodli jsme se přijít na stadión klasicky oblečeni, tedy v dresech, v našich zelenobílých barvách. Ještě nejsme definitivně zachráněni, tak bychom měli kluky na hřišti co nejvíce podpořit a hnát je za vítězstvím. Přece se nebudeme loučit (přejme si, že jen na nějaký čas) s Ďolíčkem prohrou,“ stojí v prohlášení Bohemias ultras.

Někteří fanoušci v návalu emocí dokonce přišli před pár dny s myšlenkou, že v noci z pátku na sobotu na stadiónu přespí. Takový úmysl zástupci Bohemians ultras na klubovém webu nepotvrdili. „Chtěli bychom hráčům a trenérům poděkovat za celou sezónu. Zaslouží si to,“ stojí dál v jejich prohlášení.

Zápas proti Kladnu začíná v Ďolíčku od 17:30. I z jeho průběhu budete moci sledovat on-line reportáž na Sport.cz. Klokani budou slavit jistou záchranu, pokud se Středočechy neprohrají. Také porážka o jednu branku je pro ně přijatelná, neboť na podzim v prvním měření sil v této sezóně vyhráli Klokani na Kladně 2:1, a jelikož mají Kladenští výrazně horší skóre než tým Bohemians 1905, měl by domácí porazit o více než jeden gól, aby si udržel ještě teoretickou naději na postup.

Reklama