Hlavní obsah

Vedoucí Jablonec jen remizoval s Příbramí, Bohemians Praha mají první body

PRAHA

Fotbalisté Jablonce remizovali v utkání 6. kola na domácím trávníku s Příbramí bez branek. Přesto minimálně do pondělí zůstávají v čele nejvyšší soutěže. Liberec po vyřazení z Evropské ligy podlehl Bohemians Praha 1:2. Pražský klub si připsal první tři body v sezóně. České Budějovice podlehly Baníku Ostrava 1:2, obě branky Slezané vstřelili v posledních deseti minutách zápasu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Bohemians Praha oslavují gól v duelu proti Liberci.

Článek

Překvapivý lídr domácí ligy Jablonec jen remizoval před vlastními diváky s Příbramí. A svěřenci Františka Komňackého nemuseli získat ani jeden bod. V utkání totiž byli mnohem aktivnější Středočeši. Ve 32. minutě domácí zachraňoval brankář Špit, který vyrazil Huňovu střelu z malého vápna.

Už o tři minuty později byl domácí gólman překonán. Rodriguez přihrál Šmejkalovi, který však prudkou ránou nastřelil jen břevno. Devět minut před koncem zápasu se hráči Příbrami radovali, radost však byla předčasná, jelikož střelec Huňa byl přistižen v ofsajdu. Diváci v Jablonci nakonec branku neviděli.

Ostrava otočila zápas v poslední desetiminutovce

Husarský kousek se podařil fotbalistům Baníku Ostrava. Slezané na stadiónu Českých Budějovic prohrávali od 21. minuty. Po Benátově centru se z branky radoval Tomáš Stráský. Hostům se však podařilo vývoj zápasu zcela otočit. V 83. minutě totiž vyrovnal Tomáš Mičola a o čtyři minuty později se Mario Lička položil do centru z rohového kopu a střelou z první zařídil Baníku tři body.

Podobně jako v Českých Budějovicích se vyvíjel také zápas mezi domácími Bohemians Praha a Libercem. Severočeši chtěli nechat zapomenout na nepříjemné vyřazení ze čtvrtého předkola Evropské ligy. A za svým cílem vykročili dobře. V 17. minutě totiž z levé strany přihrál Liška Janu Blažkovi, který překonal bezmocného Belaně.

Pražané se však nevzdali a už ve 24. minutě slavili vyrovnání. Zasloužil se o to Marek Kincl, jenž se uvolnil na hranici malého vápna a srovnal stav zápasu. O zisku prvních tří bodů pro fotbalisty hrající na Strahově rozhodl v 50. minutě David Zoubek.

V sobotních zápasech prohrála Mladá Boleslav s Bohemians 1905 0:1 a Plzeň porazila Kladno. V pondělí se hrají ještě duely Olomouc - Sparta, Slavia - Slovácko a Brno Teplice.

Program 6. kola fotbalové ligy:
Mladá Boleslav - Bohemians 1905 0:1 (0:0)on-line
Viktoria Plzeň - Kladno 1:0 (0:0)on-line
Bohemians Praha - Liberec 2:1 (1:1)on-line
Branky: 24. Kincl, 49. Zoubek - 17. Blažek
České Budějovice - Ostrava 1:2 (1:0)on-line
Branky: 21. Stráský - 83. Mičola, 87. Lička
Jablonec - Příbram 0:0on-line
Pondělí:
17:30Olomouc - Spartaon-line
19:30Slavia - Slováckoon-line
19:30Brno - Tepliceon-line

Reklama

Související témata: