Hlavní obsah

VIDEO: Mladá Boleslav málem přišla proti Slovácku o třígólové vedení

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi vedli v utkání 13. ligového kola nad Slováckem po 29 minutách už 3:0 po střelách Rolka, Mendyho a Kuliče, ale nakonec se o tři body strachovali. Ondřejka a Smetana po změně stran snížili a hosté mohli dokonce srovnat, kdyby domácí brankář Miller nechytil Ondřejkovu nepříjemnou střelu. Středočeši se posunuli v tabulce na šesté místo před Slavii.

Článek

Domácí fotbalisté povzbuzení minulou remízou na hřišti vedoucích Teplic rozehřáli promrzlé fanoušky strhujícím úvodem. V páté minutě ještě pálil po Táborského centru Mendy vedle, ale o čtyři minuty později už Středočeši slavili vedoucí gól. Na Kuličův rohový kop si naskočil vysoký Rolko a dobře mířenou hlavičkou překonal Vaška.

Po čtvrthodině lovil hostující gólman míč ze své sítě podruhé. Mendy se po excelentním slalomu z pravé strany dostal přes tři hráče a krásnou individuální akci zakončil přesnou střelu mimo Vaškův dosah. Mladoboleslavští ze sebe setřásli psychickou deku, která na nich ležela v předchozích domácích duelech, a s přehledem kontrolovali hru.

V 26. minutě přesto mohlo Slovácko duel zdramatizovat, kdyby Ondřejka sám před Millerem zachoval více klidu a neposlal míč mimo. Místo toho opět udeřili Středočeši. Pecka vyhrál v 29. minutě hlavičkový souboj pro Kuliče, jenž se hbitě protáhl nejistou obranou a s chladnokrevně prostřelil Vaška. Slovácku viditelně scházel stoper Němčický, na jehož místě musel zaskočit jinak záložník Kordula.

Hosté se v závěru první půle snažili zmírnit hrozící debakl a dvakrát za sebou se dožadovali pokutového kopu. Rozhodčí Matějek však situaci ohodnotil jen žlutou kartou pro protestujícího kapitána Kordulu. Na opačné straně ještě před poločasovým hvizdem zahrozil hlavičkou Rajnoch.

Po příchodu z kabin domácí ubrali tempo, přesto se hrálo spíše na polovině hostí. V 58. minutě napřáhl po Opielově přihrávce zadák Kalina a tečovaná střela jen těsně minula levou Vaškovu tyč. V polovině druhé půle přišlo nečekané snížení. Švancara obral o míč chybujícího Rolka, místo střely ještě přihrál lépe postavenému Ondřejkovi, který nezaváhal.

Středočeši znervózněli a v 69. minutě málem inkasovali podruhé. Zachránil je Miller, jenž po dalším Švancarově přiťuknutí vychytal střídajícího Smetanu. Exliberecký útočník se tak prvního gólu v dresu Slovácka dočkal až za dalších devět minut, kdy hlavou uklidil do sítě Abrahámův centr. V závěru dokonce mohli hosté srovnat, ale domácí podržel při Ondřejkově střele Miller.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:2 (3:0)
Branky: 9. Rolko, 14. Mendy, 29. Kulič - 66. Ondřejka, 78. Smetana. Rozhodčí: Matějek - Košec, Drastik. ŽK: Procházka, Lemessa - Kordula. Diváci: 2830.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Rolko, Fabián (90. Janíček) - Mendy, Rajnoch, Opiela, Táborský (82. Kysela) - Kulič, Pecka (71. Lemessa). Trenér: Uhrin.
Slovácko: Vašek - Randa, Kordula, Struhár, Urbánek - Racko (48. Smetana), Zelenka, Abrahám, Cleber (41. Kubáň) - Ondřejka, Švancara. Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: