Hlavní obsah

Viktoria v lize poprvé na jaře vyhrála a upevnila si vedení. Klokani v Ďolíčku září

Praha
Aktualizováno

Žádný rázný marš za titulem, žádná ohnivá kanonáda, jen splněná povinnost. Fotbalisté Viktorie Plzeň udolali v 21. kole HET ligy trápící se Zlín na jeho hřišti 1:0 a po první jarní výhře si upevnili vedoucí pozici v tabulce, v níž mají na druhou Slavii náskok devíti bodů a ještě odložený zápas s ostravským Baníkem k dobru. V dalším nedělním utkání porazili Bohemians 1905 v souboji o sedmou příčku Teplice 2:0 a potvrdili, že se jim v Ďolíčku v tomto roce daří. Vyhráli v něm na jaře už třetí zápas za sebou, a navíc ještě neinkasovali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Hronek ze Zlína a střelec úvodní branky Daniel Kolář z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Plzni nahrálo, že druhá Slavia remizovala v sobotu v derby na Spartě. Po gólu Daniela Koláře už z 12. minuty veze ze Zlína tři body a znovu zvýšila náskok, což jí s výhodou dohrávky na Baníku dodává ztracený klid. Zlín naopak prohrál čtvrtý ligový zápas za sebou, z toho třetí pod novým trenérem Vlastimilem Petrželou, a stále ho dělí jen dva body od pásma sestupu.

Klokani jsou v euforii! V pátek konečně získali nájemní smlouvu na svůj Ďolíček na dalších deset let a o další radost se s fanoušky podělili nedělní výhrou 2:0 nad Teplicemi, které porazili poprvé po pěti zápasech a téměř třech letech. Góly domácích stříleli ve druhém poločase David Bartek a Lukáš Hůlka, hosté v závěru dohrávali o deseti poté, co střídající Kodeš ostrým skluzem zasáhl nohu Reitera a rozhodčí mu dal rovnou červenou kartu.

Klokani si na sedmém místě tabulky vytvořili čtyřbodový náskok na svého nedělního soupeře, svěřenci Daniela Šmejkala zase prohráli páté z posledních šesti venkovních ligových utkání.

Výsledky 21. kola fotbalové HET ligy:
Pátek
Liberec–Brno 2:0
Sobota
Ostrava–Dukla 1:2
Mladá Boleslav–Slovácko 1:1
Jihlava–Jablonec 0:4
Sparta–Slavia 3:3
Olomouc–Karviná 1:1
Neděle
Bohemians–Teplice 2:0
Branky: 49. Bartek, 82. Hůlka.
Zlín–Plzeň 0:1
Branka: 12. Kolář

Reklama