Hlavní obsah

Löw nesmí vést německé fotbalisty ve čtvrtfinále s Portugalskem

VÍDEŇ

Trenér Joachim Löw nepovede německou fotbalovou reprezentaci ve čtvrtfinále mistrovství Evropy s Portugalskem. UEFA ho ve středu potrestala zákazem činnosti na jeden zápas za to, že ho rozhodčí v předchozím utkání s Rakouskem vykázal na tribunu. Německý tým tak bude ve čtvrtečním duelu v Basileji koučovat asistent Hansi Flick.

Článek

"Musím vzít rozhodnutí UEFA na vědomí a nechci ho komentovat. Samozřejmě jsem ale nesmírně zklamaný," uvedl německý kouč. Stejný trest jako Löw dostal za totožný prohřešek z pondělního duelu i jeho rakouský kolega Josef Hickersberger, pro jehož svěřence však už Euro skončilo.

Löwa se vedle německých funkcionářů zastal i jeho trenérský soupeř pro čtvrteční zápas Luiz Felipe Scolari. "Byl bych rád, aby UEFA ten trest přehodnotila a nechala by ho být zítra na lavičce. Kdyby to UEFA udělala, zatleskal bych jí," solidarizoval s kolegou kouč Portugalců.

Hickersberger s Löwem se dostali do sporu se čtvrtým rozhodčím, který jim údajně bránil v koučování týmů z vymezeného prostoru, protože je neustále posílal zpět na lavičku. Nejprve se proti chování čtvrtého rozhodčího ohradil rakouský lodivod, a když se ho Löw zastal, hlavní arbitr Mejuto González je těsně před přestávkou společně vykázal do ochozů. Tam teď bude Löw sedět i během čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: