Hlavní obsah

Rosický v nejlepší sestavě veteránů na mistrovství Evropy

Paříž/Praha

Nejlepší jedenáctku hráčů nad 35 let na blížícím se EURO sestavili pořadatelé evropského šampionátu. Mezi hrající legendy se dostal i český kapitán Tomáš Rosický, který v říjnu oslaví již své 36. narozeniny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Tomáš Rosický v reprezentačním dresu.

Článek

V bráně jasná volba - Gianluigi Buffon bude i ve svých osmatřiceti pro trenéra Conteho s největší pravděpodobností první volba. Herní vytížení by měl mít i Buffonův spoluhráč z Juventusu a další pětatřicátník Andrea Barzagli.

V sestavě nechybí ani ostřílení obránci z Premier League. Osmatřicetiletý Ricardo Carvalho, dnes hráč Monaka, dlouhá léta oblékal dres Chelsea, Patrice Evra z Juventusu má zase bohaté zkušenosti z Manchesteru United.

Obranu doplňuje Rumun Razvan Rat z Vallecana. Rumuni se do sestavy dostali dva. K Ratovi přibyl i záložník Lucian Sanmartean. Toho ve středové řadě doplňují sedmatřicetiletý Ukrajinec Anatolij Tymoščuk, který má zkušenosti mimo jiné z Bayernu, a právě Rosický, o jehož dalším angažmá se stále jedná.

Do útoku pak tvůrci nominovali velezkušeného Eidura Gudjohnsena, který mimo jiné oblékal dresy Chelsea či Barcelony, kapitána irské reprezentace Robbieho Keanea a Aritze Adurize z Bilbaa.

Reklama

Související témata: