Hlavní obsah

Stav Sora zůstává nejistý. Možností je, že Trpišovský proti Rakówu vytáhne na hrot jiného Nigerijce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kurýrující se expres Yira Sor, jenž však už měsíc nehrál. Nedělním hattrickem nabuzený Stanislav Tecl. Rvavý Ondřej Lingr, který byl však před týdnem v Polsku na špici ofenzivní vozby úplně bez šance. Jeden z dvojice pohyblivých Nigerijců Peter Olayinka a Moses Usor. Možností, koho vyslat do útoku, má slávistický trenér Jindřich Trpišovský v odvetě proti Rakówu Čenstochová v posledním předkole fotbalové Konferenční ligy docela dost. Sešívaní potřebují převrátit stav 1:2 po prvním utkání na svou stranu, musí dát góly. Kdo je na pozici hrotového útočníka nejlepší volbou?

Zvládli by Sor nebo Provod po dlouhé době na marodce důležitý zápas? Jak jsou na tom? Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Trpišovský zvažuje všechny okolnosti. „Třeba výškovou převahu soupeře," podotkl hlavní stratég červenobílých. „Mně by se tam docela líbil Usor, je technický, má dobrou střelu," zapřemítal bývalý ligový Radim Holub nad docela překvapivým řešením.

Neznámou je zdravotní stav Sora. Hbitý Afričan léčí poraněné tříslo, do Polska na první utkání nejel, společně se záložníkem Lukášem Provodem zůstali v Praze a snažili se dát do kupy na odvetu.

„Jeden z nich bude v nominaci určitě, u druhého je to loterie," vykreslil aktuální stav Trpišovský. „Víme, jakou mají oba kvalitu, ale nechceme riskovat obnovení zranění. Uvidíme, jeden může být variantou třeba v průběhu utkání," dodal.

Snad tady zítra bude hořet tráva a zvládneme to, věří Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

V případě Sora se také nabízí otázka, jak by mu seděl zápas proti urputně a precizně bránícímu soupeři. Na evropském pódiu se sice prosazoval, ale v české lize skoro vůbec ne. „Hráč s tak extrémní rychlostí se hodí vždy. Chudáci obránci, když si to kolem nic hodí. Od začátku ho ale spíš nevidím," konstatoval Holub. Samozřejmě za konstelace, že by byl Sor zdravotně v pořádku.

Lingra v útoku taky moc nevidí. „Je platnější jako podhrotový hráč, dobře to doplňuje z druhé vlny," usoudil bývalý forvard Hradce Králové, Jablonce, Sparty či Mladé Boleslavi.

Výrazně se hattrickem proti Pardubicím přihlásil o prostor Tecl, dříč, který se pro Slavii rozdá, ale obecně má v koncovce problémy. V neděli si však řádně zvýšil sebevědomí. „Je to varianta," upozornil Trpišovský. „Výborný hráč, bojovník. Může jistě hrát, ale tohle bude úplně jiný zápas než proti Pardubicím," přidal Holub.

V Polsku se po střídání Lingra přesunul na hrot Olayinka. Jeho zdravotní stav taky není optimální, má dlouhodobější problémy. „Ta věc se nedá moc řešit. Je to o překonání bolesti, proto ho občas vyndáváme, některé zápasy absolvuje přes bolest," přiznal Trpišovský.

Potřebuje mít šťastnou ruku. Holub v to věří a predikuje postup Slavie. „V domácím prostředí a podporou diváků by to Slavia mohla zvládnout. Věřím jí. Měli by hrát zkušení hráči jako Masopust," zmínil autor sedmasedmdesáti ligových gólů.

Reklama