Hlavní obsah

VIDEO: Hlavičkující brankář trefil v ukrajinské lize remízu

KRIVOJ ROH

Dvě mimořádné události přineslo víkendové 15. kolo ukrajinské fotbalové ligy. Dynamo Kyjev doma rozcupovalo Mariupol 9:0 a trumflo tak třináct let starý rekord Šachtaru Doněck, který tehdy porazil FC Torpedo 9:1. Ještě větším hrdinou však je brankář Jevgenij Borovik, který v nastavení zápasu mezi Krivým Rohem a Arsenalem Kyjev zajistil domácím vydařenou hlavičkou remízu 1:1.

Foto: Sport.cz

Brankář Jevgenij Borovik se stal senzací ukrajinské ligy.

Článek

Všichni před branku soupeře, i brankář! Týden co týden padají ve všech fotbalových soutěžích takové zoufalé pokyny, když mužstvo prohrává o gól a ze standardní situace mu pár vteřin před koncem kyne poslední šance k vyrovnání.

Čas od času se opravdu podaří, že brankář-útočník obranu soupeře zaskočí a rozhodne. Jako tento víkend v ukrajinské lize. Krivoj Roh doma prohrával s kyjevským Arsenalem 0:1 a v 90. minutě vybojoval rohový kop. Než se před branku soupeře přesunul i brankář Jevgenij Borovik, již začalo nastavení. Gólman si našel nehlídané místečko, svůj výskok načasoval přesně jako ostřílený kanonýr a nekompromisní hlavičkou zajistil svému týmu remízu!

Borovik je v týmu na hostování z Dněpropetrovsku, kde se neprosadil mimo jiné přes Jana Laštůvku. Gólman české reprezentace si zachytal ve šlágru kola, v němž jeho Dněpr doma podlehl vedoucímu Šachtaru 0:1. Další čeští reprezentanti do bitvy nezasáhli - na straně domácích chyběl na hřišti Mario Holek, u hostů Tomáš Hübschman.

Reklama

Související témata: