Hlavní obsah

Hřebík: Nikam nespěchám!

PRAHA

Stále čeká. Už to vypadalo, že půjde do Ostravy či Bohemians. Ale nic z toho nebylo. Jaroslav Hřebík je stále považován jen za prvního trenérského adepta na nějaký uvolněný prvoligový post. A mluví se o něm i v souvislosti s pravděpodobnou trenérskou výměnou v Českých Budějovicích.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Jaroslav Hřebík

Článek

"Ne, nic se neděje," popírá, že by mířil vystřídat Pavla Tobiáše, který vede Jihočechy v první lize už potřetí a u tamního prvního mužstva je nějakých devět let.

Možnosti naskočit do nejvyšší soutěže, v níž vedl nejeden tým (kromě obou 'S' mj. i Benešov, Hradec či Plzeň) se ale nevzdává. "Chci ještě trénovat, ale nespěchám," říká.

Zjevně touží po klubu, jenž by odpovídal jeho ambicím. Nezřídka bývá viděn na utkáních Mladé Boleslavi, která pospíchá do nejvyšší soutěže. Trenér Pulpit ale zatím bodovými zisky nezavdal příčinu ke svému odvolání.

Delší doba čekání na angažmá

Kolotoč výměn navíc už není takový jako býval v 90. letech. "Je to riziko trenérského povolání. Každý majitel je schopen si vyhodnotit, co změna může přinést a zvažuje i to, kolik to stojí," je jasné Hřebíkovi.

V posledních dvou třech letech koluje v trenérských funkcích v nejvyšší soutěži menší okruh lidí, než ještě třeba před šesti sedmi. Čekací doba na angažmá se protahuje. Nevadí to? "To je individuální. Lze se přitom teoreticky dál vzdělávat," reaguje Hřebík.

Reklama