Hlavní obsah

Guardiola se nejprve přiblížil naplnění snu o treble, hned poté se omlouval Ronaldovi

Mnichov/Praha

Záleží pochopitelně na losu, ale byl by to paradox, kdyby si v pátek zalaškoval a v semifinále fotbalové Ligy mistrů proti sobě svedl mnichovský Bayern a Manchester City. Guardiolova současného zaměstnavatele s budoucím. „Pro mě je podstatné, že jsme zase v semifinále. A ještě víc jsem rád, že Bayern je v něm popáté v řadě,“ snažil se španělský kouč ve službách Bayernu zůstat nad věcí. „Jen Ronaldovi se musím omluvit, protože on si přál v semifinále Benfiku,“ vzpomněl si Guardiola okamžitě po lisabonské remíze znamenající postup na přání vyslovené Cristianem Ronaldem poté, co den před tím poslal hattrickem do semifinále madridský Real.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Arturo Vidal z Bayernu se raduje z vyrovnávací branky proti Benfice.

Článek
Fotogalerie

Portugalskou misi zvládl, Benfiku ve čtvrtfinále vyřadil, takže má při loučení s Mnichovem pořád možnost dokázat to, co tři roky před ním svedl Jupp Heynckes. A rovněž, když se s Mnichovem loučil.

Treble od něho všichni čekají

Treble je reálný, vyhrát bundesligu, Německý pohár i Ligu mistrů Guardiola s Bayernem může.

„Všichni to od nás čekají. Ode mě pochopitelně nejvíc. I já to chci dokázat, ale když se to nepovede, musím z Bayernu odcházet s pocitem, že jsem pro splnění tohoto cíle udělal naprosto všechno," nechal se slyšet Pep Guardiola.

„Teď jsme udělali další krok, i když si jen málokdo dovede představit, jak složité je dostat se do semifinále Champions League. A Bayern to svedl popáté v řadě, což je něco úžasného a mimořádného. Střídají se trenéři, mění se hráči, ale klub je stále na výsluní. Neuvěřitelná stabilita, za kterou si Bayern zaslouží obrovský kompliment."

I loni se Guardiola o treble pokoušel, ale nakonec zůstalo jen u ligového primátu. V Lize mistrů Bayern vypadl v semifinále s Barcelonou, v Německém poháru skončil rovněž v semifinále na Dortmundu.

O zápas víc než loni

„Proto teď doufám, že si letos zahrajeme v obou soutěžích o zápas více. Mé mužstvo má obrovskou psychickou sílu na to, aby to svedlo," přiznával Guardiola po postupu přes Benfiku, že se chce Hyenckesovi alespoň přiblížit.

Obhajobou titulu a účastí ve finále dalších dvou soutěží. Tedy zatím, protože o dalších cílech a krocích mluvit nechtěl. Natož aby meditoval nad tím, jaké by to pro něho bylo, kdyby se v semifinále Champions League potkal s Manchesterem City.

„Teď jsem šťastný, že jsme v semifinále a za soupeře beru kohokoli," hlásil Guardiola a hned poté se omlouval Ronaldovi.

Získá Guardiola při loučení s Bayernem treble?
Ano
30 %
Ne
70 %
Celkem hlasovalo 5352 čtenářů.

Reklama

Související témata: