Hlavní obsah

Hapal Spartu potupil a znectil, přesto přísahal, že satisfakci na Letné necítil

PRAHA

Satisfakci necítil. Sladkou pomstu rovněž nezažíval, i když jeho Žilina v prvním díle kvalifikace o Ligu mistrů Spartu znectila, že to až hezké nebylo. „Hořkost odezněla. Před deseti lety byli sparťanští fanoušci naštvaní na mě, když jsem proti Barceloně zahodil penaltu, tentokrát jsem byl já rozčílený na Ceesaye, když za jednogólové vedení neproměnil tisíciprocentní šanci, do níž se dostal. Mohli jsme dát Spartě klidně trojku,“ odmítal český kouč na lavičce slovenského mistra Pavel Hapal reminiscence na minulost.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Žiliny Pavel Hapal přísahá, že ani po výhře na Letné žádnou euforii nedopustí.

Článek

Samozřejmě že byl na vrcholu blaha. Pochopitelně že jenom zářil, i když panující euforii okamžitě krotil a své svěřence vracel zpátky na pevnou zem.

„Skutečně jsme mohli klidně 3:0 vyhrát, jenže to by byla ode mne už asi přílišná drzost něco takového chtít,“ doznával Pavel Hapal, že i jeho hladká výhra na Letné mile překvapila. Výkon jeho svěřenců také, to se ví, i když už před zápasem prohlašoval, že chce českého mistra porazit a diváky navíc pobavit fotbalem.

Obojí se mu v úterní letenské noci povedlo dokonale.

Hapal: I v kondici jsme měli navrch

„Ale v první půli jsme dobře nehráli. Působili jsme ustrašeně a zakřiknutě, schovávali se, nepodrželi míč. Až když jsme po přestávce začali hrát víc kombinačně, nutili jsme Spartu otvírat prostory, takže jsme si připravovali šance a dali dva góly. A navíc jsme Pražany i fyzičkou přehrávali,“ glosoval Hapal partii, v níž jeho tým dával Spartě lekci.

„Aby jí nedával, když jsme nastoupili bez sedmi hráčů základní sestavy. Ke všem potrestaným a zraněným přibyl ještě Kladrubský se zlomenou rukou a Kadlec s pohmožděným svalem. Sesypalo se toho prostě moc,“ uznal domácí manažer a trenér v jedné osobě Jozef Chovanec, že jeho tým za dané konstelace prostě neměl a i proto utrpěl tvrdé k.o.

Chovanec neměl omluvu

„Nečekal jsem, že to bude s organizací naší hry tak špatné, nepočítal jsem, že toho soupeři tolik dovolíme a že se budeme dopouštět takových chyb. Připomínalo mi to loňský zápas s Kodaní, kdy jsme vyhořeli podobně,“ neměl Chovanec pro své svěřence omluvu.

Trenér Sparty Josef Chovanec neměl pro své hráče omluvu.foto: Právo/Jan Handrejch

Samo sebou že mu hned po zápase došlo, že i letos je Liga mistrů ztracena. Zvláště když přišel o oba stopery Řepku s Brabcem, kteří dostali druhou žlutou a v odvetě nesmí nastoupit.

„Máme v Žilině co napravovat, ale bude to strašně těžké. Pokud se nám ale bude dařit, nikde není psáno, že šanci nemáme,“ chytal se sparťanský trenér pověstného stébla.

„Vyhráli jsme, gól jsme nedostali, takže jsem spokojen, ale v Lize mistrů ještě nejsme. V minulosti se už mnohokrát stalo, že domácí tým odvetu nezvládl. Proto musíme zachovat klid, chladnou hlavu a i doma hrát stejnmě koncentrovaně, jako na Letné. A jen proboha žádnou euforii. Ostatně, já ji nepřipustím,“ přísahal žilinský kouč Pavel Hapal, že životní šanci na účast v Lize mistrů ani on, ani jeho svěřenci nepustí.

Reklama

Související témata: