Hlavní obsah

Plzeň počítá padlé, ale také první góly Bayernu. Nějaký bod chceme urvat, přeje si střelec Vlkanova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozivý první poločas, skvělý druhý. Fotbalisté plzeňské Viktorie sice i ve čtvrtém utkání nabité skupiny C v Lize mistrů prohráli (2:4), jako první v soutěži však dokázali překonat obranu Bayernu Mnichov, který ještě neztratil ani bod a má již jistý postup do osmifinále. „Musím klukům poděkovat, že nás první půle nezlomila,“ kvituje trenér Michal Bílek po poločase, v němž domácí inkasovali čtyři branky.

Když to bylo 0:4 a měl jsem jít na hřiště, nechtělo se mi, ale nakonec to dopadlo jinak, těší Jana KlimentaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Prožili krušnou poločasovou přestávku, hrozil jim obrovský debakl.

„Pro hráče to bylo nesmírně těžké. První půle vypadala hrozivě, ale vynucené změny vedly ku prospěchu. Druhá půle byla vynikající," líčí pro Nova Sport trenér Michal Bílek do mikrofonu Františka Straky.

Fanoušci Plzně se těší na dalšího giganta. Věří, že Viktorka tentokrát Bayern pozlobí vícVideo: Sport.cz

Viktoria má hodně padlých. „Ze střídaných hráčů byl jen Chorý fit, chtěli jsme vytížit Klimenta. Ostatní změny jsou pro nás dost nepříjemné - Kopic má svalové zranění, Havel nemohl dýchat, Jemelka má něco s ramenem. Vše nepříjemné zprávy," kaboní se Bílek s myšlenkami na nedělní ligový duel v Jablonci.

Velkou pohádku píše záložník Adam Vlkanova. Poměrně nedávno hrál ještě druhou ligu s Hradcem Králové, teď právě on jako první vstřelil gól Bayernu ve skupině.

„Poslouchá se to krásně, jen škoda takového výsledku. Prohráli jsme se ctí, druhý poločas byl od nás dobrý. V létě bych moc nevěřil, že dám gól v Lize mistrů, ale radši bych byl za nějaký bod," usmívá se.

Fotbalisté Bayernu v Plzni netrénovali, autobusy je dovezly přímo do hoteluVideo: Sport.cz

„Bayern v první půli ukázal obrovskou sílu. Po přestávce hráli už v klidu, asi trochu zvolnili, dali na hřiště mladší hráče. My jsme něco proměnili a šli za dalšími góly - 2:4 je ještě dobré. Chtěli jsme tak nastoupit od začátku, ale hned z první šance jsme inkasovali, pak už se to valilo. V závěru skupiny chceme nějaký bod urvat, neodcházet s nulou," přeje si Vlkanova.

Po zranění se ve velkém stylu vrací útočník Jan Kliment, autor druhé branky, který přišel až do druhé půle.

„Skvělý pocit, gól je malá náplast na celý zápas. Moje první Liga mistrů... Pomohlo nám, že na hřiště přišli jejich méně zkušení hráči," líčí spokojeně.

„Ani jsem po první půli nečekal, že přijde tolik šancí. Spíš jsem myslel, že si zaběhám bez balonu... Jsem rád, že jsme divákům něco ukázali. Jejich hráči jsou extratřída. Strašně těžké proti nim hrát, ale cítil jsem se dobře a měl místy i dost prostoru," hodnotí Kliment.

Reklama