Hlavní obsah

Ronalda naštvala prezidentova poznámka o jeho váze

KÖNIGSTEIN

Brazilského fotbalistu Ronalda velmi naštvala prezidentova poznámka o jeho váze. Hlavu státu Luize Inácia Lulu da Silva podle něj špatně ovlivnila média, která ho před mistrovstvím světa soustavně kritizovala za nadváhu.

Článek

Brazilský prezident se ve čtvrtek prostřednictvím telemostu spojil s některými členy fotbalového týmu a zeptal se v žertu: "Je Ronaldo tlustý, nebo není?"

Útočníka Realu Madrid, který ležel v posteli se zvýšenou teplotou, se jeho poznámka dotkla. "Nejsem naštvaný na prezidenta. Jenom si myslím, že byl špatně ovlivněn tím, co se objevuje v médiích," řekl novinářům.

Nejlepší střelec posledního světového šampionátu si nemyslí, že by měl problémy s přebytkem tuku. "Možná, že když jsem přijel na soustředění, byl jsem lehce nad svou normální váhou, ale díky tréninku už jsem shodil," prohlásil fotbalista, kterého přístup médií nepřestává rozčilovat. "Jaký je rozdíl, jestli mám kilo navíc? Mluví o tomhle nesmyslu už tři roky. Nikoho to nezajímá, není to ve veřejném zájmu. Je to pitomost."

Devětadvacetiletý kanonýr kvůli drobným zraněním v poslední sezóně často chyběl v sestavě Realu, těsně před šampionátem ho trápily puchýře na chodidle a teplota. Trenér Carlos Alberto Parreira s ním přesto počítá do základní sestavy pro úvodní duel šampionátu s Chorvatskem, který obhájce titulu čeká v úterý.

Reklama

Související témata: