Hlavní obsah

Marihuana? Bojkot médií! Vy na nás útočíte, my už ani nehlesneme, říká Messi

Buenos Aires

Do jednoho přišli Argentinci na tiskovou konferenci po vyhraném zápase, ale k výhře 3:0 v kvalifikaci MS nad Kolumbií neřekli ani slovo. V napjaté atmosféře novinářům oznámili, že s nimi právě ukončili komunikaci. Vypadalo to, že nadobro. Natolik je rozčílily zmínky o tom, že útočník Ezequiel Lavezzi během tréninku kouřil marihuanu. Ten sám se proti nařčení hodlá bránit u soudu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lionel Messi vyhlásil bojkot médiíVideo: sntv

 
Článek

Messi dal parádní gól Kolumbii

Argentina se po čtyřech zápasech bez vítězství dočkala tří bodů. Zdolala Kolumbii a posunula se před svého soupeře na páté místo, zaručující účast v baráži. Na postupových příčkách se po dvanáctém z 18 kol drží také Brazílie, Uruguay, Ekvádor a Chile.

Ale více než samotná výhra je v centru pozornosti v Argentině krok, který prezentoval hvězdný Lionel Messi, jenž v utkání první gól dal a na oba další přihrál.

Na tiskové konferenci po zápase nechal nastoupit všech 26 hráčů. A novinářům, kteří před tím samozřejmě náležitě komentovali nečekaně dlouhou sérii nezdarů, to sečetli se vším všudy. Krátce poté, co rozhlasový novinář Gabriel Anello přinesl tvrzení, že Lavezzi vykouřil jointa marihuany během tréninku.

„Tentokrát už je toho trochu moc," uvedl Messi v souvislosti s Lavezzim. „Obvinění Pocha (Lavezziho) jsou velmi vážná, když (média) něco sdělí, veřejnost tomu věří a my jsme nedostali žádný prostor k vyjádření," pokračovala hvězda Barcelony. „Litujeme, že to musí být takhle, ale nemáme jinou možnost," sděloval dále. Nevadí mu ani kritika po prohrách. V současnosti se ale situace podle něj dostala na úroveň nepatřičného zásahu do osobního života.

„Není to poprvé a my tomu musíme říct ne," pravil rozhořčeně. „To je důvod, proč jsme tady nastoupili a opakujeme, že nebudeme dále hrát tuhle hru (médií). Útočte na nás a vymyslete si milión věcí, my v tom ale s vámi nepojedeme," říkal, popřál příjemný večer a s celým týmem bez dalších slov odkráčel.

Mužstvo bránil kouč Edgardo Bauza, plně stojí zas svými svěřenci. "Nechápal jsem kritiku, která se snesla, nesouhlasil jsem s ní. Za svou zemi by hráči vypustili duši, pokaždé chtějí vyhrát a dělají pro to maximum," uvedl Bauza.

Argentinská média ve většině informují o Messiho kroku, bližší komentářů k němu nepřidávají.

Reklama

Související témata: