Hlavní obsah

Aspoň jsme City potrápili, říká záložník Watfordu Pudil

Manchester

Fotbalisté druholigového Watfordu s Danielem Pudilem v základní sestavě zaskočili během první půle utkání 4. kola FA Cupu favorizovaný Manchester City na jeho hřišti. Vedli 2:0, ale nakonec domácí zápas otočili a slavili postup po výhře 4:2. „Nemáme se za co stydět, aspoň jsme je dokázali potrápit," řekl Pudil, který hrál na postu levého záložníka.

Foto: Petr Horník, Právo

Daniel Pudil (vpravo) v dresu reprezentace.

Článek

Byl jste překvapen, že jste po 45 minutách vedli 2:0?

První půli jsme zvládli fakt dobře. Hráli jsme zodpovědně zezadu. Snažili jsme se neudělat chybu, protože oni jsou v ofenzivě neskuteční. V sezóně už mají ve všech soutěžích přes 100 vstřelených gólů. Vyložené šance si proti nám v prvním poločase nevytvářeli, navíc jsme z brejků dokázali dát dva góly. Já měl ještě v závěru půle střelu, která o kousek minula růžek branky. Kdybych dal třetí gól, asi by to už otáčeli hodně těžko.

Mrzí hodně, že jste si nechali dát od 60. minuty čtyři góly?

Oni pak hráli líp a postoupili zaslouženě. Chtěli kombinovat, do druhé půle nastoupili s větším odhodláním. Udělali tři změny v sestavě. Přišli tam Kompany, Zabaleta a Jovetič. Bylo to znát. Kdybychom drželi nulu déle, možná by to bylo zajímavější. Jenže jsme dostali zbytečný gól, když se k Agüerovi dostal odražený míč a zblízka to doklepl. No a začala se vařit voda... Pak nám dal Agüero krásný gól střelou z vápna do šibenice a bylo to 2:2.

Další dva góly jste ale dostali až v samém závěru.

Dlouho jsme žili. Před zápasem jsme snili o tom, že bychom se pokusili třeba uhrát remízu a vynutili si opakovaný zápas doma. Jenže pak si vybral horší chvilku náš brankář Bond, který dostal přednost před Almuniou. Střela z nějakých třiceti metrů mu prošla mezi nohama. No a při posledním gólu v 92. minutě zase nešel na centr a Agüero hlavičkoval úplně sám.

Byli jste na něj hodně naštvaní?

Vůbec. Je mu dvacet, nemá tolik zkušeností. Jedničkou je Španěl Almunia, trenér teď dal šanci Bondovi. On byl smutný, ale já za ním hned po zápase šel a říkal jsem mu, ať je v klidu.

Jak na tenhle zápas budete vzpomínat?

Tak, že jsme favorita potrápili a dostali jsme City do problémů. Nemáme se za co stydět, výsledek 4:2 je přijatelný. Tady moc týmů nevyhrává a my dokázali dát dva góly. Byl to pro nás svátek a myslím, že si zápas užili i naši fanoušci.

Vyměnil jste si dres s někým z hráčů City?

Ne, dal jsem ho malému klukovi, který přijel z Watfordu. Naši fanoušci byli skvělí, dorazilo jich za námi do Manchesteru asi šest tisíc. Tak jsem chtěl aspoň jednoho z nich odměnit.

Reklama