Hlavní obsah

Fotbalisté Estudiantes získali argentinský titul

BUENOS AIRES

Fotbalisté Estudiantes získali díky dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině utkání s Arsenalem argentinský titul. Zopakovali tak svůj triumf v takzvané apertuře z roku 2006 a radovali se z pátého ligového prvenství v historii.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Takhle se fotbalisté Estudiantes radovali na MS klubů. Teď vybojovali argentinský titul.

Článek

Estudiantes skončili v tabulce o dva body před Vélezem Sársfield, jenž v souběžně hraném duelu zdolal Racing. Dlouho to přitom vypadalo, že o titulu bude muset rozhodnout až dodatečné play off, neboť na stadionu Estudiantes trval bezbrankový stav. Pokud by utkání skončilo remízou a Vélez by zvítězil, měly by oba týmy stejně bodů. Podle pravidel se při rozhodnutí o titulu skóre či jiné ukazatele neberou v úvahu.

Bezgólový stav však nakonec zlomil brankami v 75. a 87. minutě uruguayský útočník Rodrigo López, tým z La Plata tak přidal do sbírky další trofej k loňskému triumfu v Poháru osvoboditelů, jihoamerické obdobě Ligy mistrů.

"Je to neuvěřitelné, nemám slova, kterými bych to popsal. Není pochyb, že jsme teď nejlepší," radoval se kapitán šampionů Juan Sebastián Verón, jenž bezprostředně po návratu z působení v Evropě vyhrál s Estudiantes už titul v roce 2006.

Estudiantes se možná stali posledními vítězi apertury. Podle agentury AP se chystá na červen příštího roku zavedení klasické sezony na 38 kol, která by měla nahradit současný systém dvou ročníků v kalendářním roce po 19 kolech.

Reklama

Související témata: