Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalista nakopl živého maskota, hráči soupeře mu šli po krku

BOGOTÁ

Osm tisíc diváků povstalo a na panamského reprezentanta Luise Morenu v dresu kolumbijského Deportivo Pereira řvalo: „Vrahu, vrahu, vrahu!“ I protihráči se do něho pustili. Devětadvacetiletý obránce Moreno totiž v zápase kolumbijské ligy surově nakopl sovu, která je maskotem domácího klubu Atlético Junior a během zápasu přiletěla na hřiště. Sova později zemřela.

Foto: Sport.cz

Sově, kterou panamský fotbalista surově odkopl za postranní čáru, se okamžitě dostalo péče veterinárního lékaře.

Článek

Sova byla maskotem fotbalového klubu Atlético Junior už dlouhá léta. Žila přímo na stadionu a fotbalistům přinášela štěstí.

V nedělním střetnutí přiletěla na trávník, kde ji nechtěně trefil balónem jeden z domácích hráčů. Zůstala ležet na hřišti, Moreno k ní dokráčel a surově ji odkopl za postranní čáru. "Nechtěl jsem té sově ublížit. Udělal jsem to proto, že jsem chtěl vidět, jestli uletí," hájil se panamský legionář, jemuž spílali protihráči i diváci.

Nakonec to schytal i od vedení svého klubu, jež mu vyměřilo pokutu, a navíc bude čelit i sankcím kolumbijské fotbalové federace. Jinak ovšem potrestán být nemůže, protože v Kolumbii neexistují zákony na ochranu zvířat.

„Byl jsem na něho hrozně naštvaný. Sova byla zraněná už zásahem míče a on udělá ještě tohle,“ zlobil se na Morena domácí útočník Páez, který nakonec vstřelil vítězný gól a pomohl svému celku k výhře 2:1.

Podle agentury AP měl klubový maskot zlomený pařát a dobré vyhlídky na zotavení. Jenže sova nakonec přece jen zemřela, podle DPA to ovšem nebylo následky zranění, nýbrž kvůli dýchacím obtížím zaviněným velkým stresem při ošetření na veterinární klinice.

Reklama