Hlavní obsah

Manchester United nám ukradl nadějného hráče, zlobí se Le Havre

LE HAVRE

Manchester United opět čelí kritice kvůli tomu, že přetahuje jiným klubům fotbalisty v raném věku. Naposledy se ozval Le Havre, který si stěžuje, že ho anglický šampion připravil o jednoho z nejtalentovanějších francouzských hráčů současnosti a kapitána reprezentačního výběru do 16 let Paula Pogbu.

Článek

Přestože mělo vedení klubu s rodiči šestnáctiletého chlapce dohodu, že minimálně v příští sezóně zůstane Pogba v Le Havru, Manchester je prý díky penězům přiměl změnit názor.

Představitelé klubu vyhlášeného svou mládežnickou akademií se zlobí a chtějí po mezinárodních fotbalových federacích, aby podobným situacím do budoucna zabránily.

Balík peněz hráče a jeho rodinu omráčil

"Hráč a jeho rodiče odmítli dodržet dohodu, protože Manchester United jim nabídl hodně peněz. Takovéhle směšné jednání je nepřijatelné zvlášť od klubu takového jména," uvedli na svém webu zástupci Le Havru, z jehož líhně talentů pochází například záložník Realu Madrid Lassana Diarra.

"V době, kdy Evropská unie, vlády i FIFA a UEFA hovoří o tom, že je třeba zabránit obchodu s dětmi, se Manchester nerozpakuje vyrvat z kořenů šestnáctiletého kluka," stěžuje si vedení Le Havru, který letos sestoupil do druhé francouzské ligy.

Nedávno si na praktiky Manchesteru stěžovali zástupci Lazia Řím, kterým prý anglický klub ukradl talentovaného útočníka Federika Machedu, když jeho rodičům slíbil peníze. Sedmnáctiletý hráč v dubnu debutoval v dresu United a hned se uvedl dvěma vítěznými góly.

Reklama

Související témata: