Hlavní obsah

Čech se zranil na tréninku Chelsea. Zápas se Skoty nestihne

LONDÝN

Nepříjemná zpráva pro trenéra fotbalové reprezentace Michala Bílka a fanoušky národního týmu přišla z Londýna. Na středečním tréninku Chelsea si poranil koleno gólman Petr Čech a nebude moci hrát nejméně měsíc. Nestihne tak důležitý zápas v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2012 ve Skotsku.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Brankář reprezentace Petr Čech

Článek

Čech nepříjemně dopadl na konci středečního tréninku, první vyšetření odhalilo poškození vazů. „Byl to běžný tréninkový incident, ale nešťastně upadl a celou vahou padl na koleno. Popravdě, čekali jsme, že to bude mnohem horší, když jsme to viděli. Bude chybět tři až čtyři týdny,“ citují britská média trenéra Chelsea André Villas-Boase.

"Mluvil jsem s ním ve čtvrtek dopoledne. Podle prvních informací to vypadá na několikatýdenní pauzu, minimálně na měsíc. Více informací poskytneme později po podrobném vyšetření," řekl šéf Sport Invest Group Viktor Kolář.

Čecha v brance Chelsea nahradí Ross Turnbull nebo Hilário. Kdo českou jedničku nahradí v reprezentační brance ve veledůležitém duelu ve Skotsku, to musí vyřešit kouč nároďáku Michal Bílek. Mohl by to být Jaroslav Drobný z Hamburku nebo Jan Laštůvka z Dněpropetrovsku. Zápas se hraje 3. září, nominaci zveřejní Bílek v úterý.

Reklama