Hlavní obsah

Fotbalové devatenáctce se prohrou s Itálií vzdálil postup na ME

MOSKVA

Čeští fotbalisté do 19 let prohráli v úvodním utkání elitní kvalifikační fáze o postup na mistrovství Evropy s Itálií 0:2 a účast na závěrečném turnaji, kam se dostane jen vítěz čtyřčlenné skupiny, se jim vzdálila. Svěřenci Jaroslava Hřebíka inkasovali v pátečním duelu v Moskvě s favoritem po jedné brance v obou poločasech a nepomohla jim ani více než půlhodinová přesilovka po vyloučení Taddeie.

Foto: Ladislav Nussbauer, Sport.cz

Trenér české fotbalové reprezentace do 19 let Jaroslav Hřebík.

Článek

V dalších utkání čeká české mladíky, v jejichž výběru figuruje několik hráčů se zkušenostmi z první ligy, v neděli domácí Rusko a ve středu Severní Irsko. Pokud nechce český tým na šampionátu devatenáctiletých podruhé za sebou chybět, musí vedle vlastních výsledků spoléhat na to, že Itálie ve zbývajících dvou duelech aspoň jednou prohraje. Ani to přitom nemusí Hřebíkovu celku stačit.

Kvalifikační skupina ME fotbalistů do 19 let v Moskvě:
Itálie - Česko 2:0 (1:0)
Branky: 27. Destro, 75. Borini. Rozhodčí: Vuckov - Grgec (oba Chorv.), Mosjakin (Rus.). ŽK: Brosco, Taddei - Kadlec. ČK: 56. Taddei.
Sestava ČR: Andrejko - Machalický (77. Jugas), Polom, Koutný, Přikryl - Krejčí (57. Hora), Folprecht (71. Skalák), Šindelář, Fantiš - Kadlec, Vydra.
Rusko - Severní Irsko 2:2 (1:0)

Reklama

Související témata: