Hlavní obsah

Lavička: Ve Francii jsme dostali pořádnou facku

ROUEN

Když hráči opouštěli útulný stadiónek v Rouenu, své posmutnělé pohledy klopili do země a ke svému výkonu nehledali žádné výmluvy. "Přišlo mi to, jako bychom spolu hráli poprvé. V tom, v čem jsme zatím byli silní, jsme zklamali. Nebyla tam žádná komunikace, vůbec jsme si navzájem nepomohli," popisoval gólman Milan Švenger, který za první poločas třikrát inkasoval a v dalších dvou případech jej ještě zachránil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Článek

"Jednoznačně nás prostě přejeli a my se naopak vůbec do zápasu nedostali. Ve všem byli lepší. Ale při těch gólech jsem toho moc dělat nemohl," uvedl Švenger. Sám doufá, že pro "lvíčata" bude středeční zkušenost mementem pro budoucnost. "Ale i taková zkušenost se nám může hodit, když si z toho vezmeme něco dobrého. Než začne kvalifikace, se snad dáme dohromady a zase budeme hrát vyrovnané zápasy i s takovými špičkovými týmy, jaký má Francie," věřil Švenger.

Kapitán Jan Šimůnek prožil smolný návrat do jednadvacítky. Zadák Wolfsburgu se v týmu objevil poprvé od září a jím dirigovaná obrana inkasovala čtyři branky. Šimůnek byl po zápase také pořádně nazlobený. "Francouzi nám ukázali, jak se hraje velký fotbal. Protože s tím, co jsme předvedli, bychom výhledově asi neměli moc šancí uspět. Ničím to nemůžeme omluvit," řekl Šimůnek.

Valil se jeden útok za druhým

Soupeř podle něj dělal českým zadákům problémy hlavně svým neustálým přečíslováním. "Prostě nás semleli. Byli všude dřív, měli všechny odražené balóny a valil se na nás jeden útok za druhým. Přišlo mi, jako bychom se od začátku báli hrát," kroutil hlavou Šimůnek, kterého zklamalo i české vystoupení v ofenzivě. "Vůbec jsme nepodrželi balón a soupeře absolutně ničím nepřekvapili. Máme na čem pracovat," tvrdil kapitán vicemistrů světa do dvaceti let z minulého roku.

Útočníka Tomáše Pekharta také nezdar mrzel. Náladu mu jen minimálně pozvedl jeho vstřelený gól ze 17. minuty. Pekharta navíc mohlo těšit, že se při hlavičce prosadil přes svého spoluhráče z Tottenhamu Younese Kaboula. "Aspoň nějaká malá náplast. Jsem rád, že jsem gól dal, ale radši bych to vyměnil za nějaký dobrý výsledek," uvedl Pekhart, který se ve středu v jednadvacítce trefil už posedmé a je momentálně nejlepším střelcem týmu.

Reklama

Související témata: