Hlavní obsah

Vedení fotbalové reprezentace jede vybírat ubytování pro Euro

PRAHA

Ze čtyř nabídek bude vedení české fotbalové reprezentace vybírat ubytování pro národní tým během červnového ME. Všechny vytipované hotely jsou poblíž Vratislavi, kde Češi sehrají všechny tři zápasy v základní skupině šampionátu. Ve středu vyrazí na obhlídku hotelů tříčlenná delegace, v které budou trenér Michal Bílek, manažer Vladimír Šmicer a technický vedoucí týmu Jaroslav Dudl.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Bílek (vlevo) a Vladimír Šmicer vyrážejí do Polska.

Článek

Mise po hotelech začne ve středu brzy ráno, čeští činovníci objedou všechna nabízená místa. "Máme k dispozici čtyři možnosti: dva hotely z oficiální nabídky od UEFA, dvě nabídky jsme získali jinou cestou," řekl Šmicer.

Dva oficiální hotely z nabídky UEFA nemusejí účastníci turnaje nutně přijmout. "Tam je garantováno dokonalé zázemí včetně rehabilitace i odpovídajícího tréninkového hřiště. Jejich nevýhodou však je, že jsou více než 50 kilometrů od Vratislavi a reglement turnaje by nám v tomto případě určoval, že bychom museli jezdit den před utkáním do tranzitního hotelu. Snažíme se proto prověřit i další možnosti, protože pak bychom se nemuseli vůbec stěhovat," vysvětlil Šmicer.

Týmy musejí bydlet v pořadatelské zemi

Hned po losování sice někteří hráči žertovali, že díky blízkosti českých hranic by bylo nejlepší bydlet ve vlasti, ale to není možné ani teoreticky. "Stejně jako na předchozích šampionátech je podmínkou, že účastnické týmy musejí bydlet v jedné z pořadatelských zemí," dodal manažer.

Na organizaci pobytu během šampionátu kladou jednotlivé výpravy velký důraz. Někdejší reprezentační kouč Karel Brückner například vždy vybíral komplex v ústraní, který by poskytoval jeho mužstvu dokonalé soukromí. Dvakrát zvolil golfové areály: v roce 2004 v Portugalsku uzavřený komplex Penha Longa, o dva roky později na MS v Německu hotel Lindner u Westerburgu a na minulém Euru 2008 měl hlavní tábor v oblíbeném Seefeldu.

Reklama

Související témata: