Hlavní obsah

Inter Milán si poradil s Livornem a vede ligu už o sedm bodů

ŘÍM

Fotbalisté vedoucího Interu Milán porazili v 11. kole italské ligy Livorno 2:0 na jeho hřišti a vedou tabulku už o sedm bodů před Juventusem Turín, který v sobotu prohrál 2:3 s Neapolí. Třetí je vinou horšího skóre Sampdoria Janov po dnešní remíze 0:0 s nováčkem z Bari.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Walter Samuel z Interu Milán (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Javierem Zanettim z branky do sítě Dynama Kyjev.

Článek

Inter se v Livornu dokázal prosadit až v druhém poločase. Nejlepší střelec úřadujícího mistra Milito si čtyři minuty po přestávce pohrál na hranici vápna s obranou a přesnou ranou poslal hosty do vedení. Pojistku přidal v 80. minutě z rychlého protiútoku další povedenou ranou krajní obránce Maicon. Svěřencům trenéra Mourinha se v poslední době v domácí soutěži daří, už popáté za sebou v ní zvítězili.

Naopak po perfektním vstupu do sezony ztrácí dech Sampdoria, která z posledních pěti ligových zápasů zvítězila jen jednou. Domácí byli proti Bari nakonec rádi po hektickém závěru za bod, protože nejdříve hostující Barreto neproměnil v 90. minutě penaltu a další branka vstřelená v nastaveném čase nebyla týmu Bari uznána pro diskutabilní ofsajd.

Stejný výsledek uhrál i druhý janovský celek FC, který si odvezl bod ze hřiště Palerma. Hvězdami zápasu byli především brankáři Sirigu a Scarpi, kteří předvedli několik důležitých zákroků. Janov, který se 2. prosince střetne v Evropské lize se Slavií Praha v Edenu, dnes nastoupil v sestavě: Scarpi - Bocchetti, Moretti, Biava - Modesto, Milanetto, Rossi, Papastatopulos - Palladino (58. Sculli), Floccari (58. Crespo), Mesto (75. Palacio).

AS Řím doma porazil 2:1 Boloňu a po třech prohrách za sebou v Serii A opět naplno bodoval. Římský celek přitom nezačal dobře ani dnes a po půlhodině prohrával po brance Adailtona. Skóre však srovnal už za dvě minuty černohorský útočník Vučinič a obrat dokonal pět minut po přestávce po přestávce další ofenzivní fotbalista AS Perrotta.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
AS Řím - Boloňa 2:1 (35. Vučinič, 52. Perrotta - 32. Adailton), Cagliari - Bergamo 3:0 (33. a 36. Nené, 45.+1 Matri z pen.), Chievo - Udine 1:1 (71. Yepes - 27. Floro Flores), Fiorentina - Catania 3:1 (5. a 69. Marchionni, 86. Gilardino - 48. Mascara), Livorno - Inter Milán 0:2 (49. Milito, 80. Maicon), Sampdoria Janov - Bari 0:0, Siena - Lazio Řím 1:1 (32. Maccarone - 8. Mauri), Palermo - FC Janov 0:0.

Reklama

Související témata: