Hlavní obsah

Už jsem starý, abych začínal někde v cizině. Pokračovat budu doma, ujišťuje Řepka

Ví, že času už moc nemá a že v prvních dnech nového roku se bude muset rozhodnout, kterému českému klubu se nakonec upíše. „O Vánocích jsem nějaké metry naběhal, protože jsem měl nachystaný plán přípravy od sparťanského atletického trenéra Pavla Rady, teď přijdou dny, kdy rozhodnu o své fotbalové budoucnosti. Tuzemské budoucnosti, protože ambice ještě mám a končit rozhodně nehodlám,“ ujišťuje exsparťanský stoper Tomáš Řepka, že se na jaře na domácí ligové scéně určitě objeví.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka v dresu Sparty při Silvestrovském derby.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Sparty vám při Silvestrovském derby v Edenu nachystali až dojemné rozloučení. Byl jste z něho hodně naměkko?

Možná by bylo přirozenější, kdybych se rozloučil se Spartou v normálním soutěžním zápase na ligové scéně, loučení v poslední den roku při derby bylo zase cennější. Alespoň pro mě.

Loučit se ale přece budete ještě jednou. Sparta alespoň slíbila, že vám a Blažkovi připraví zápas, abyste mohl fanouškům zamávat naposledy...

Pokud bude zájem, bude chtít Sparta a hlavně fanoušci, byl bych nadšený.

Tomáš Řepka mezi fanoušky Sparty při Silvestrovském derby.foto: Právo/Petr Horník

Vy snad pochybujete, že by se s vámi nechtěli fanoušci rozloučit? Vždyť do Edenu na tradiční Silvestrovské derby přišel rekordní počet diváků kvůli vám!

Bylo to úžasné. Na hřišti i potom po skončení zápasu, kdy fanoušci vběhli na hřiště, obklopili mě a začali vyhazovat do vzduchu. V první chvíli jsem se dokonce bál, že mě umačkají, ale nakonec všechno proběhlo v pohodě. Připomnělo mně to loučení, jež jsem zažil po skončení anglického angažmá na West Hamu.

Na Letné jste se v posledních dnech loňského roku dohodl na ukončení angažmá rovněž, takže sparťanská kapitola je pro vás už rovněž jen minulostí...

Ale Sparta mi zůstane v srdci na celý život.

Takže nevylučujete, že se někdy na Letnou vrátíte...

Byla by to pro mě samo sebou čest.

Fanoušci podporovali Tomáše Řepku i při Silvestrovském derby.foto: Právo/Petr Horník

Byl jste hodně rozladěný a rozmrzelý, že jste musel ve Spartě skončit?

Už tři čtyři měsíce jsem věděl, že můj konec přijde, takže jsem s ním počítal. Je to normální, takhle to chodí. Ve Spartě mají jiné plány, na což mají plné právo. Fandím jim a fandit budu.

Váš případný návrat na Letnou je ovšem ještě dost vzdálenou budoucností. Co ovšem ta nejbližší?

Času už moc není, takže mám pět dnů na to, abych určil svou budoucnost.

Co všechno budete zvažovat?

Nemusím zvažovat nic, protože o konci kariéry jsem vůbec neuvažoval. Nemám prostě důvod končit. Kdybych měl problémy s kolenem nebo třeba kotníkem, kdybych si nevěřil, šel bych možná hrát někam do Kotěhůlek divizi, ale já se cítím dobře, jsem zdravý a fotbalové ambice pořád mám, spousta lidí mi fandí. Proto chci prostě ještě hrát.

V tuzemsku?

Určitě. Už jsem trochu starý na to, abych zkoušel ještě něco venku. Přítelkyně by mě samo sebou následovala kamkoli, ale rozhodl jsem se zůstat v Praze. I proto, že čekáme rodinu.

Probíráte se nabídkami?

Něco málo mám.

Tomáš Řepka (vpravo) v dresu Sparty si podává ruku s Horstem Sieglem v Silvestrovském derby.foto: Právo/Petr Horník

Stanovil jste si nějaké podmínky? Třeba určitou vzdálenost od Prahy?

S dojížděním problém nemám. Samozřejmě s výjimkou Ostravy, kam bych těžko mohl dojíždět.

Třeba na jih Čech byste také zamířil? České Budějovice by údajně zájem měly...

O tom nic nevím. Ale když přijdou a osloví mě, můžeme si sednout.

A co třeba taková Plzeň, kde působí silná sparťanská enkláva a kde v případě potrestání Davida Bystroně, nad nímž se vznáší podezření z dopinku, budou hledat zkušeného stopera?

Dovedu si představit spoustu věcí. První dva dny v novém roce si dám ale ještě pohov a teprve pak budu budoucnost řešit.

Reklama

Související témata: