Hlavní obsah

Hokejisté Zlína porazili potřetí v sezóně Litvínov, tentokrát 4:2

ZLÍN

Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 42. kola extraligy nad Litvínovem 4:2 a porazili tak Severočechy v letošní sezóně potřetí za sebou. Postarala se to Leškova řada, která zařídila tři góly. Kanonýr Jaroslav Balaštík se trefil dvakrát.

Článek

Utkání probíhalo ve slavnostní atmosféře, neboť hokej ve Zlíně slaví osmdesát let od svého založení. Slavnostní buly vhodila mezi hole Lešky a Reichla brankářská legenda a mistr světa z Prahy 1985 Jiří Králík. Před zápasem pozdravil slušně zaplněný zimní stadion Luďka Čajky prostřednictvím telemostu z farmy v Olšanech 'valašský král' a čestný člen klubu Bolek Polívka.

V úvodních minutách se dostali do šancí Balaštík a Nosek, ale litvínovský gólman Hübl se nenechal překvapit. Na konci páté minuty měl Zlín výhodu přesilovky, když na trestnou lavici zamířil Branda. Leškova řada si vytvořila tlak, ale Balaštík a vzápětí Leška své slibné příležitosti nezakončili. Na druhé straně mohlo udeřit, když Branda a Jánský nebezpečně vystřelili, ale gólman Sedláček byl bezchybný.

Rychlý hokej s řadou šancí na obou stranách pokračoval i nadále. Köhler a vzápětí Záhorovský mířili ještě slepými náboji, ale ve 12. minutě otevřel skóre duelu Kollár. Slovenský centr si nabruslil zpoza branky a nadvakrát překonal Hübla. Berani byli nadále aktivní, únik Lešky brankář Severočechů Hübl se štěstím zneškodnil.

Těsný náskok Zlína mohl zvýšit Köhler, ale ve stoprocentní šanci mu při při blafáku sklouzl kotouč z hole a netrefil prázdnou branku. Berani vstřelili druhý gól při početní výhodě čtyři na tři, neboť od modré čáry přesně pálil Leška. Domácí přečkali v polovině zápasu další oslabení bez újmy na skóre.

Zlín uzamkl Litvínov při početní výhodě v obranném pásmu. Köhler a Balaštík však na Hübla nevyzráli. Aktivita svěřenců Zdeňka Venery pokračovala i nadále, ale zbrzdilo ji vyloučení Lučky. Hosté přesilovku využili, když po pěti sekundách prostřelil Sedláčka obránce Kubát. Domácí odpověď přišla přesně po minutě. Po přesné kombinaci první řady se zlínský kapitán Balaštík neukvapil a zakončil přesným blafákem.

Zlínu vycházely přesilovky. Na začátku třetí třetiny využili domácí herní situaci čtyři na tři, když Hamrlíkovi střelu tečoval Balaštík. Hosté se ještě zmohli na odpor, ale Sedláček všechny příležitosti pochytal. Nevyzráli na něho Šlégr ani Branda. Litvínov zužitkoval díky Reichlovi pouze dvojnásobnou přesilovku čtyři minuty před závěrem. Berani utkání dovedli ke spokojenosti zaplněných ochozů do vítězného konce.

RI Okna Zlín - Litvínov 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Kollár (Rachůnek), 25. Leška (Balaštík), 36. Balaštík (Leška, Köhler), 43. Balaštík (Hamrlík, Leška) - 35. Kubát (Reichel), 57. Reichel (Lukeš, Šlégr). Rozhodčí: Vampola - Guth, Křivský. Vyloučení: 10:13. Využití: 2:2. Diváci: 5014.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Linhart, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Mokrejš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Skuhrovec, Vobořil - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Jánský, Branda, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: