Hlavní obsah

Pilař: Bojíme se hrát a vyhrávat s těžšími soupeři

BERN

Hokejisté Metallurgu Magnitogorsk upínali své naděje k duelu s New Yorkem Rangers, že by jim mohl pomoci vybřednout z krize. Teď sami nevědí, co s nimi středeční vystoupení na Victoria Cupu udělá. Vedli totiž ještě v závěru druhé třetiny 3:0, ale nakonec zápas ztratili. První ze tří ambiciózních cílů vítěz lednového turnaje evropských mistrů Super Six nesplnil. Vzal mu jej výkon v třetí třetině a gól inkasovaný po chybě Vladimira Maleňkycha 20 sekund před koncem.

Článek

"Uvidíme, jak dál. Stalo se nám to už předtím dvakrát v sezóně, že jsme vedli o dva góly a taky o tři, ale zápas jsme prohráli. Musíme s tím něco dělat, ale těžko říct co. Bojíme se hrát a vyhrávat nad těžšími soupeři," řekl českým novinářům v Bernu český obránce Karel Pilař. Vedení Magnitogorsku chtělo před sezonou Victoria Cup, dále pak vyhrát i Ligu mistrů a KHL. V té je však klub s pátým největším rozpočtem v nově vzniklé soutěži zatím až v druhé polovině tabulky.

Pilař ví, že se mužstvo musí ze špatné situace dostat samo. "V sobotu hrajeme s Čeljabinskem a jedeme dál," prohlásil po zklamání s Rangers. První souboj zástupce NHL a Ruska po více než 17 letech podle něho přinesl zajímavou konfrontaci. "Je to hezká zkušenost, zápas s velmi silným soupeřem. Začíná to a do budoucna by to mohl být cenný skalp," okomentoval Pilař premiérový Victoria Cup.

Bojujeme sami se sebou

Metallurg, jehož barvy hájí také trio Jan Marek, Jaroslav Kudrna a Tomáš Rolinek, musí i při nabitém programu v lize zabrat, jinak asi dojde vedení klubu trpělivost. "Trošku bojujeme sami se sebou. Máme momentálně s některými zraněními úzký kádr a jak to máme našlapané. Bude pak i Liga mistrů, ostatní týmy v Rusku budou odpočívat, takže to bude těžký. Ale musíme se s tím poprat jenom my," navázal Pilař. "Uvidíme, jak to bude dál. Jestli se z toho sami dostaneme, nebo budou nějaké změny."

Po příchodu z farmy Atlanty z celku Chicago Wolves se prý v Magnitogorsku Pilařovi zalíbilo, jen by si vedle lepších výsledků představoval ještě větší vytížení na ledě. "Myslím si, že hraju docela dobře. Jsem spokojenej s tím, co předvádím, ale toho času nedostávám tolik, jak bych si přál. Uvidíme, jak to bude dál," prohlásil Pilař. O změně působiště ale rozhodně neuvažuje. "Je to po všech stránkách výborný, jen kdybychom vyhrávali trošku víc, tak by to bylo super."

Příchodem do Ruska si nepohoršil

Zázemím a kvalitou zápasů si bývalý bek Toronta prý rozhodně přechodem ze zámoří nepohoršil. "Jsem velmi spokojenej i se svým platem, takže některý drobnosti mi nevadí tak, jako kdybych hrál na farmě v Chicagu," konstatoval Pilař. "Rozdíl je v tom, že v NHL je menší hřiště, takže je to o hodně rychlejší a jednodušší. Víceméně se tam čeká jen na chybu. V Rusku se hraje technicky, držení puku je o hodně větší a nikdo se nebojí hrát. Chyb je hodně, ale nejsou tak potrestaný jako v Americe."

V Magnitogorsku se vytvořila česká kolonie, která zavírá všechny čtyři místa pro cizince. "Je to pro nás dobrý, pomůžeme si, jsme na to čtyři. Máme tady ale celkově dobrou partu," doplnil. Hrozbu, že by se nepříznivé výsledky mohly otočit právě proti cizincům, si nechce zatím připouštět. "To je Rusko, věděli jsme to, když jsme tam šli. Já se snažím hrát co nejlíp a takové věci už kontrolovat nemůžu, ale byla by to škoda," dodal mistr světa z Hannoveru z roku 2001, jehož kariéru v NHL přibrzdily problémy se srdcem.

Reklama

Související témata: