Hlavní obsah

Štěpánek vychytal v KHL Omsk, překonal jej pouze Červenka

PRAHA/MOSKVA

Český brankář Jakub Štěpánek pouze jednou kapituloval v pondělním zápase Kontinentální hokejové ligy (KHL) proti Avangardu Omsk a zasloužil se o výhru svého Petrohradu 2:1. Jediný, kdo exvítkovického gólmana dokázal překonat, byl v první třetině Roman Červenka po přihrávce Jaromíra Jágra.

Foto: www.khl.ru

Jakub Štěpánek v brance Petrohradu zasahuje proti Tomáši Netíkovi z CSKA Moskva

Článek

Petrohrad začal proti Omsku parádně, při první střele na branku skóroval už po 97 vteřinách zápasu Sergej Brylin. Na konci první třetiny ale fauloval Grebeškov a hosté z přesilovky vyrovnali, po přihrávce Jágra se trefil Červenka. Pak už ale Štěpánek v brance domácích čaroval, tak jako při šanci Jágra na začátku třetí části. Krátce poté Petrohrad definitivně udeřil, když vstřelil vítězný gól Anton But.

Spartak Moskva se musel obejít bez Dominika Haška, jenž strávil nedělní večer v Brně, kde držel palce dceři Dominice v talentové soutěži. Do branky se tak v duelu proti Chanty-Mansijsku postavil náhradník Jachin, který svůj tým držel dlouhých 59 minut. Jenže v poslední minutě zápasu postihl Spartak kolaps - nejprve snížil Muratov a za dalších 31 vteřin vyrovnal při hře bez brankáře Metljuk. Aby toho nebylo málo, tak hostující Jugra vyhrála i závěrečné nájezdy.

Petrohrad - Omsk 2:1
Branky: 2. Brylin, 47. But - 19. Červenka (Jágr).
Čerepovec - Astana 3:1
Branky: 9. J. Straka, 47. Žmakin, 56. Cvetkov - 12. Savčenko.
Dynamo Moskva - Jekatěrinburg 5:4
Branky: 11. a 40. Tolpeko, 21. Gorbunov, 24. Milovzorov, 52. Mosaljov - 10. Nikoncev, 23. Chlebnikov, 26. Subbotin, 26. Rjazancev.
Spartak Moskva - Chanty-Mansijsk 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 7. Siďjakin, 12. Růžička - 60. Muratov, 60. Metljuk, rozh. nájezd Chlyncev.

Reklama