Hlavní obsah

VIDEO: Neočekávám pro sebe žádné úlevy, tvrdí 51letý Fetisov

MOSKVA

Ačkoliv by se ve svém věku mohl kochat hokejem pouze při pohledu z tribun mezi dalšími legendami slavné sovětské éry, jednapadesátiletý Vjačeslav Fetisov se v pátek chystá na velký comeback. Po jedenácti letech má nastoupit do soutěžního zápasu a před tím, než znovu oblékl dres CSKA Moskva proti Petrohradu, poskytl rozhovor ruské televizi. Přinášíme vám jeho zajímavé odpovědi.

Foto: Denis Sinjakov, Reuters

Vjačeslav Fetisov na tréninku CSKA Moskva

Článek

O emocích z návratu 

"Mám velkou radost z toho, že jsem dostal možnost vrátit se k vrcholovému hokeji. Doufám, že páteční večer bude v hale CSKA skutečným hokejovým zážitkem. Pochopitelně teď nemohu říci, kolik času strávím na ledě, to se bude nejspíše řešit až v průběhu zápasu. Nabídku k návratu jsem dostal od trenéra CSKA Sergeje Němčinova. Vzal jsem si den na rozmyšlenou, probral to s rodinou, a druhý den s nabídkou souhlasil.

O lize

Lední hokej v Rusku se velmi rychle rozvíjí. KHL o sobě dává vědět každým dnem hlasitěji. Vždyť nyní zde hraje už spousta hráčů, kteří se proslavili v zámoří. A děláme také velké pokroky u mládeže. A i za účelem přilákání další pozornosti k naší lize stojí za to se k hokeji vrátit i v mých 51 letech.

O CSKA

V CSKA Moskva vždy hráli jen ti nejlepší hokejisté. Velmi si vážím všech, kteří kdy klubem prošli, a stejně tak i celého vedení. Proti Petrohradu to bude to regulérní ligový zápas a neočekávám pro sebe žádné úlevy.

O mladých hráčích

Docela často se setkávám s týmem a znám jeho problémy. Po sérii neúspěchů v posledních zápasech ligy jsme se s kluky z CSKA setkali a projednávali aktuální problémy. I přes své mládí pochopili situaci a myslím, že další schůzky nebude potřeba."

Reklama