Hlavní obsah

Bude to největší zápas našich životů, tvrdí o šestém finále hokejisté Chicaga

CHICAGO

Už jen jedna výhra dělí hokejisty Chicaga Blackhawks od zisku Stanleyova poháru. Ve finále vedou nad celkem Philadelphia Flyers 3:2 na zápasy, šestý duel se bude hrát v noci ze středy na čtvrtek ledě soupeře. A přestože mají na své straně vedení v sérii, "Jestřábi" tuší, že půjde o jejich nejtěžší zápas v sezóně. "Ještě nemáme ani zdaleka vyhráno," upozorňuje obránce Duncan Keith.

Foto: Shaun Best, Reuters

Hokejisté Chicaga vyhlížejí šestý zápas finále

Článek

"Bude hrozně důležité vstoupit do utkání dobře už od prvního střídání, v takovém zápase jsou důležité všechny maličkosti," tvrdí útočník Chicaga Marián Hossa. Dobře ví, o čem mluví. Loni byl ve stejné situaci jako hráč Detroitu. Ve finále také vedli 3:2 na zápasy, jenže Pittsburgh pak dvakrát po sobě vyhrál  a slavný pohár ukořistil pro sebe.

Chicago má v letošním play-off skvělou bilanci na cizím ledě. Venku prohrálo jen třikrát, z toho ovšem dvakrát ve Philadelphii.  "Je třeba se dívat dopředu. Ale musíme být tentokrát mnohem lepší než v těch předchozích zápasech," řekl Keith.

"Chtělo by to předvádět stejný hokej jako v posledním utkání. Naše hra se konečně usadila, předváděli jsme správnou kombinaci síly a kontroly puku. Proto se nám taky tolik dařilo v přesilových hrách," poukazuje útočník Dustin Byfuglien na poslední zápas, ve kterém Chicago Philadelphii smetlo 7:4.

"Bude to velký zápas, největší zápas našich životů," prohlásil kouč Blackhawks Joel Quenneville. Pokud by Chicago vyhrálo, slavil by klub vítězství ve Stanley Cupu po dlouhých 49 letech.

Reklama

Související témata: